Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαστρεβλώσεις και νευρώσεις με τη Θεία Κοινωνία καταγγέλλει η Εκκλησία

Κοινοποίηση

Διαστρεβλώσεις και νευρώσεις με τη Θεία Κοινωνία καταγγέλλει η Εκκλησία


Ιερά Σύνοδος: Καταγγέλλει… εμμονές και νευρώσεις με τη Θεία Κοινωνία – «Δεν υπάρχει θέμα στοχοποίησης της Εκκλησίας» τονίζει ο Στέλιος Πέτσας

Για διαστρεβλώσεις του λόγου της εκκλησίας, ειρωνείες με αφορμή τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά και εμμονές με τη Θεία Κοινωνία, κάνει λόγο η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωση της , τονίζοντας ότι «η εκκλησία ουδέποτε στήριξε τους αρνητές της πανδημίας του κορωνοϊού»

Μετά τα κρούσματα που έπληξαν και Ιεράρχες και το εκκλησιαστικό «παρασκήνιο» για το πόσοι Ιεράρχες έχουν πληγεί από τον ιό η «Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θλίψη διαπιστώνει ότι ωρισμένα ΜΜΕ δεν παύουν ποτέ να στοχοποιούν τους ορθόδοξους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, ως ιδεολογικό αντίπαλό τους» αναφέρουν οι ιεράρχες σε ανακοίνωσή τους με αφορμή τον θάνατο του μητροπολίτη Λαγκαδά.

Η Ιερά Σύνοδος σε μία αιχμηρή ανακοίνωση λέει ότι «ουδέποτε διέδωσε παιδαριώδεις και ειδωλολατρικές απόψεις ότι οι ορθόδοξοι ιερείς ή γενικώς οι χριστιανοί δεν πρόκειται να νοσήσουν λόγω της ιδιότητάς τους».

Η Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει ότι «ορισμένοι επίδοξοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με την Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορωνοϊού, σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων και αποφαίνονται ακόμα και για ζητήματα πίστεως “δογματίζοντας” δίχως καμία θεολογική γνώση και αρμοδιότητα». 

Προσθέτει ότι «από τη στιγμή που η δημοκρατική Πολιτεία εγγυάται την θρησκευτική ελευθερία, δεν είναι δικαίωμά τους να ζητούν την κρατική απαγόρευσή της Θείας Κοινωνίας ως “ανθυγιεινής”, επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι. Και κυρίως δεν είναι δικαίωμά τους να επιχαίρουν και να χλευάζουν την κοίμηση ενός συνανθρώπου τους, επειδή ήταν κληρικός της Εκκλησίας, την οποία θεωρούν ως παράταξη και μάλιστα αντίθετη τους».

«Δεν υπάρχει θέμα στοχοποίησης της Εκκλησίας είπε χθες», ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας, κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω ανακοίνωση, σημείωσε πως η κυβέρνηση εξαίρει “την πραγματικά πολύ εποικοδομητική στάση της Εκκλησίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα”.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στοχοποίησης από ό,τι αντιλαμβανόμαστε”, συνέχισε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και πρόσθεσε “αλλά υπάρχουνε κατά καιρούς διάφορα ζητήματα που δοκιμάζουν συνήθειες, παραδόσεις και τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζαμε να λειτουργούμε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των εξελίξεων του κορωνοϊού”.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα