Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές στην μισή Ελλάδα

Κοινοποίηση

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές στην μισή Ελλάδα


Που θα είναι ισχυρότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στην Κρήτη και τοπικά στα Δωδεκάνησα την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές με εξασθένηση μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές κατά διαστήματα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά έως 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην δυτική Μακεδονία θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα και παγετός τις πρωινές ώρες κατά τόπους).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς κυρίως στην Εύβοια και τις Σποράδες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα οι μέγιστες τιμές).

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση μέχρι το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στις νοτιότερες περιοχές, που μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα η μέγιστη τιμή της).

Ο καιρός την Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα