Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Τον δεύτερο χειρότερο δείκτη μεταδοτικότητας είχε η Ροδόπη τον Οκτώβριο

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Τον δεύτερο χειρότερο δείκτη μεταδοτικότητας είχε η Ροδόπη τον Οκτώβριο

Πανελλήνιες πρωτιές κατέγραψε η Π.Ε. Ροδόπης τον Οκτώβριο: Συνολικά καταγράφηκαν 394 κρούσματα με μέσο όρο μεταδοτικότητας RT 1,83

Τον δεύτερο χειρότερο δείκτη μεταδοτικότητας του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα είχε τον Οκτώβριο η Π.Ε. Ροδόπης σύμφωνα με έρευνα του κ. Νίκου Καρδούλα (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.) που παρουσιάζει σήμερα το ethnos.gr.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Οκτώβριος αποδείχθηκε καταστροφικός για την Π.Ε. Ροδόπης καθώς κατά τη διάρκεια του καταγράφηκαν συνολικά 394 κρούσματα με μέσο όρο μεταδοτικότητας 1.83, δείκτες που είχαν ως συνέπεια η περιοχή να τεθεί αναπόφευκτα σε καθεστώς lock down.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Π.Ε. Ροδόπης κατά τον Σεπτέμβριο ήταν ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα με μηδενικά κρούσματα ενώ στο τέλος του μήνα υπήρχαν συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, μόλις 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το ίδιο καταστροφικό για την εξέλιξη της πανδημίας ήταν και το τέλος του μήνα καθώς στις 31 Οκτωβρίου ο δείκτης μεταδοτικότητας στη Ροδόπη ήταν 2.52 ενώ τις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα καταλαμβάνουν η Π.Ε. Δράμας με 2.92 και η Π.Ε. Ξάνθης με 2.72.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται το σύνολο των κρουσμάτων, τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt στις 31 Οκτωβρίου και ο μέσος όρος του Οκτωβρίου, ανά νομό της χώρας. Γίνεται επίσης σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.

Κορονοϊός: Τον δεύτερο χειρότερο δείκτη μεταδοτικότητας είχε η Ροδόπη τον Οκτώβριο

Πηγή: Φωνή της Ροδόπης

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα