Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο κόκκινο και πάλι η ΑΜΘ με 210 κρούσματα κορονοϊού

Κοινοποίηση

Στο κόκκινο και πάλι η ΑΜΘ με 210 κρούσματα κορονοϊού

Υψηλά συνεχίζουν να παραμένουν τα ποσοστά εξάπλωσης του κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά τη μικρή πτώση του Σαββατοκύριακου. 

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 210 κρούσματα κορονοϊού στις έξι Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ σε επίπεδο χώρας συνεχίζεται το αρνητικό ρεκόρ θανάτων. 

Αναλυτικά τα νέα κρούσματα στην ΑΜΘ 

  • 52 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 45 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
  • 44 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 32 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 36 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

41 θάνατοι σε μια ημέρα 

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αναφέρει: Σήμερα ανακοινώνουμε 2384 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.


4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

263 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 71 (27.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 866 θανάτους συνολικά στη χώρα. 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τηλεδιάσκεψη με Κικίλια 


Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε την Τρίτη το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη, με όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.
Ο κ. Κικίλιας έδωσε σαφείς οδηγίες στους Διοικητές για το επιχειρησιακό σχέδιο που αναπτύσσεται, για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα που δοκιμάζονται.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στους Διοικητές: «Έχετε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη μου. Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα