Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Μαζικά τεστ κορονοϊού στην Ξάνθη – 37 κρούσματα την Πέμπτη

Κοινοποίηση

Μαζικά τεστ κορονοϊού στην Ξάνθη – 37 κρούσματα την Πέμπτη

Δωρεάν μαζικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή (13/11) στην Ξάνθη από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης. 

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται από τις 10:00 το πρωί έως και τις 2:00 το μεσημέρι στον χώρο απέναντι από τον Γήπεδο του ΑΟΞ και πρόκειται για drive through rapid test, δηλαδή τεστ τα οποία μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει διερχόμενος με το όχημά του. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον χώρο όπου πραγματοποιούνται τα τεστ, φέροντας μαζί το ΑΜΚΑ τους. 

37 κρούσματα την Πέμπτη 

Την ίδια στιγμή Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 37 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΠΕ Ξάνθης την Πέμπτη, με το ιό να συνεχίζει όπως όλα δείχνουν την ανοδική του πορεία στην περιοχή, παρά το lockdown που είναι σε ισχύ από το Σάββατο. 

 Σε επίπεδο χώρας ανακοινώθηκαν συνολικά 3.316 νέα κρούσματα, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα, ενώ “μαύρο” ρεκόρ καταγράφεται για ακόμα μια φορά και στην Περιφέρεια ΑΜΘ. 

Αναλυτικά τα κρούσματα σε επίπεδο Περιφέρειας έχουν ως εξής: 

  • 98 κρούσματα από την Π.Ε. Δράμας
  • 76 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
  • 88 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 37 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 42 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

7 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο 

Με 7 νέες κλίνες ΜΕΘ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στον αγώνα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού και των περιστατικών Covid-19 που καταφτάνουν στο Νοσοκομείο. 

“Σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία, βάζοντας όλες μας τις δυνάμεις, ενισχύσαμε το Νοσοκομείο Ξάνθης αλλά και το υγειονομικό σύστημα της Β. Ελλαδος με 7 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid-19. 

Η συμβολή των γιατρών του νοσοκομείου μας, αλλά και των γιατρών του Γ. Ν. Κομοτηνής είναι καθοριστική. 

Η συνειδητοποίηση της κατάστασης και η ατομική ευθύνη όλων μας, θα μας βγάλουν νικητές απέναντι στον φονικό ιό” σημειώνει ο κύρια Έλενα Ροφαέλα, Διοικήτρια του ΓΝΞ, σχολιάζοντας την λειτουργία των νέων ΜΕΘ. 

Ο Δήμος για τα δωρεάν τεστ 

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει: O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, από αύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και κάθε ημέρα, εκτός της Κυριακής, από τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ, rapid test στην Ξάνθη.

Τα συνεργία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στον χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή, ώστε με τον  πλέον λειτουργικό και ασφαλή τρόπο, να πραγματοποιείται η είσοδος και η έξοδος, από το σημείο.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας  τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους  την αστυνομική τους ταυτότητα, αποστέλλοντας sms  με αριθμό  1 στο 13033, για τη μετακίνησή τους.  

Είναι η γνωστή πλέον λειτουργία, drive through testing  που πιλοτικά δοκιμάστηκε  στην Ξάνθη τον Ιούνιο του 2020 και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα με τους πολίτες να δίνουν δείγμα, άμεσα,  χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Με τη μέθοδο αυτή,  δεν υπάρχει  καθυστέρηση  και αναμονή  για τους πολίτες, που εξυπηρετούνται σε σύντομο χρόνο, που δεν υπερβαίνει τα λίγα  λεπτά.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα