Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεταφορά της Black Friday για Δεκέμβριο ζητούν οι έμποροι

Κοινοποίηση

Μεταφορά της Black Friday για Δεκέμβριο ζητούν οι έμποροι


Τη μεταφορά της Black Friday, η οποία φέτος πέφτει πάνω στην καραντίνα, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ζητούν οι έμποροι.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ζήτησε να μεταφερθεί η Black Friday την πρώτη Παρασκευή, που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα, ώστε να μη γίνει μόνο διαδικτυακά.

«Προκειμένου να υπάρξει ισορροπία, πρέπει να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να γίνει την πρώτη Παρασκευή που θα ανοίξουμε όλοι τα καταστήματά μας και όχι διαδικτυακά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα», τόνισε.

Ο ίδιος είπε πως, με τον τρόπο που λειτουργεί στην Ελλάδα η Black Friday, θα ήταν προτιμότερο να καταργηθεί.

«Η Βlack Friday στη χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά, όπως στο εξωτερικό. Εδώ, κατάφεραν οι μεγάλες πολυεθνικές να την εκφυλίσουν τελείως. Άλλωστε, όπως θυμάστε, την πρώτη χρονιά μέχρι και τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο και σχημάτιζαν ουρές έξω από τα καταστήματα, πλέον όμως δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν μπορείς να κάνεις μείωση 10% και να το ονομάζεις Black Friday», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, που ισχύει από σήμερα, ανέφερε πως «όταν υποχρεώνεις κάποιον να κλείσει με κυβερνητική απόφαση, δεν μπορεί κάποιος άλλος να πουλάει τα ίδια προϊόντα» και συνέστησε υπομονή στον κόσμο ώστε να τα αγοράσει 25 ημέρες αργότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα