Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για τα 1.000 ευρώ

Κοινοποίηση

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα. Πρόκειται για ένα επίδομα το οποίο δικαιούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι και στην Ξάνθη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΠΕ Ξάνθης συγκαταλέγεται κάθε χρόνο - όπως και φέτος - στις περιοχές της χώρας με τις περισσότερες αιτήσεις για το εν λόγω επίδομα.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα. Πρόκειται για ένα επίδομα το οποίο δικαιούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι και στην Ξάνθη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΠΕ Ξάνθης συγκαταλέγεται κάθε χρόνο – όπως και φέτος – στις περιοχές της χώρας με τις περισσότερες αιτήσεις για το εν λόγω επίδομα. 

Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις.

Υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed αλλά και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Χρήματα

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 € έως 1.016,40 € και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Κάθε Παρασκευή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα γίνεται η καταβολή του εποχικού επιδόματος στους δικαιούχους.

Δικαιούχοι

Το ειδικό εποχικό επίδομα χορηγείται σε: οικοδόμους, λατόμους, ασβεστοποιούς, πλινθοποιούς, αγγειοπλάστες δασεργάτες, ρητινοσυλέκτες, καπνεργάτες, σμυριδεργάτες, υποδηματεργάτες μουσικούς – μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου, χορευτές και τεχνικούς ζωντανών οπτικοακουστικών εκδηλώσεων – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων μισθωτούς ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης χειριστές εκσκαπτικών /ανυψωτικών / οδοποιητικών / γεωτρητικών μηχανημάτων ηθοποιούς, τεχνικούς κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθούς χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου μισθωτούς τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα