Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Πιέζεται το Νοσοκομείο Ξάνθης – Στα όρια του και το ΠΓΝΑ

Κοινοποίηση

Πιέζεται το Νοσοκομείο Ξάνθης – Στα όρια του και το ΠΓΝΑ

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχονται όλα τα Νοσοκομεία στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με τα κρούσματα κορονοϊού να ακολουθούν ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες. 

Στην Ξάνθη, φιλοξενούνται ήδη πάνω από 80 ασθενείς με κορονοϊό ενώ στην Δράμα σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται πάνω από 10 νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 το τελευταίο διάστημα. 

Σε πίεση φαίνεται πως βρίσκεται και το ΠΓΝΑ που αποτελεί άλλωστε και το Νοσοκομείο Αναφοράς για την περιοχή. 

«Δεν περιγράφεται η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αλεξανδρούπολης. Προσπαθώ να βρω λόγια, αλλά δεν μπορώ. Είμαστε ελάχιστοι και εξαντλημένοι» είπε μεταξύ άλλων ο εντατικολόγος Χρήστος Δραγουμάνης στο tvxs.gr, ο οποίος περιγράφει μία κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να προσλάβει προσωπικό και της μεγάλης καθυστέρησης δημιουργίας νέων κλινών ΜΕΘ. «Και τις άνοιξαν καθυστερημένα, όταν πια έγινε η κατάσταση αβίωτη εδώ και χωρίς το κατάλληλο προσωπικό και υλικά».

Σύμφωνα άλλωστε με πρόσφατη δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά όλη η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στις “κόκκινες” περιοχές του κορονοϊού και αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία. 

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις 18 πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικές περιοχές της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Ξάνθη, η Δράμα, η Ροδόπη και ο Έβρος, όπως δήλωσε ο ίδιος. 

«Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή. Αστοχίες ή η μη τήρηση μέτρων και σε άλλες περιοχές πολύ εύκολα μπορεί να τις φέρει στη θέση αυτών των 14 περιοχών», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα