Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβλήματα με το καλημέρα για την τηλεκπαίδευση και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Προβλήματα με το καλημέρα για την τηλεκπαίδευση και στην Ξάνθη

Με προβλήματα ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, το πρωί της Δευτέρας, με το σύστημα να καταρρέει και τους εκπαιδευτικούς με τους μαθητές να μένουν… στα κρύα του λουτρού. 

Η Ξάνθη συγκαταλέγεται στις περιοχές που επηρεάστηκαν οι μαθητές μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης μόνο για λίγη ώρα το πρωί και μετά το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας. 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις σημερινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Προβλήματα με το καλημέρα για την τηλεκπαίδευση και στην Ξάνθη


Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εδώ και ημέρες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα αντέξει το δίκτυο την ταυτόχρονη χρήση ίντερνετ από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα