Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσοχή: Απατεώνας άρπαξε χρήματα – Δείτε τι κόλπο σκαρφίστηκε

Κοινοποίηση

Προσοχή: Απατεώνας άρπαξε χρήματα – Δείτε τι κόλπο σκαρφίστηκε

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες έξι (6) υποθέσεις απατών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος του 2018 – Ιούνιος του 2020, στην πόλη της Καβάλας.  

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη και κλοπή.  

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης προσέγγιζε ηλικιωμένους, προσποιούμενος τον γιό φιλικών τους προσώπων και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις εισέρχονταν στις οικίες τους. 

Ακολούθως, είτε προφασιζόταν την ανάγκη χρημάτων και αποσπούσε από τους ηλικιωμένους διάφορα ποσά με υποτιθέμενη μορφή δανεισμού, είτε εκμεταλλευόταν την ολιγόλεπτη απασχόληση των ηλικιωμένων και αφαιρούσε από το εσωτερικό των σπιτιών χρήματα και χρυσαφικά – κοσμήματα. 

Από την έως τώρα έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, με την παραπάνω μεθοδολογία, σε έξι περιπτώσεις κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.931 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα