Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Στη Βουλή το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Έβρο

Κοινοποίηση

Στη Βουλή το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Έβρο


Ερώτηση της Ν. Γκαρά για το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Έβρο

Ερώτηση στη Βουλή για να σταματήσει το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια του Βορείου Έβρου, κατέθεσε η Βουλευτής και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά σημειώνει πως μέχρι σήμερα οι πληροφορίες για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Δίκαια δεν έχουν διαψευστεί από κανέναν, και διερωτάται γιατί η Κυβέρνηση επιτρέπει να διακοπεί η λειτουργία υποκαταστημάτων και υπηρεσιών που εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους στα Δίκαια του Βόρειου Έβρου: αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους.  Και όλο αυτό, μάλιστα,  να γίνεται εν μέσω πανδημίας.

Μάλιστα, συμπληρώνει, πως είναι αδιανόητο η  Κυβέρνηση να επιτρέπει να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις σε νευραλγικές περιοχές της ελληνικής επαρχίας, όπως είναι η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Αποφάσεις που όχι απλά ζημιώνουν την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους, αλλά οδηγούν και σε εγκατάλειψη της υπαίθρου και σε ερημοποίηση ακριτικών περιοχών όπως ο Βόρειος Έβρος.

Παράλληλα η κα Γκαρά τονίζει πως το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος στα Δίκαια, θα αναγκάσει τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής να μετακινούνται καθημερινά σε άλλη περιοχή για να μπορούν να εξυπηρετούνται, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και πρόσθετα κόστη. 

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει πως τον τελευταίο 1 χρόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ιδιαίτερα στο Βόρειο τμήμα της, παρατηρείται μία έντονη αποψίλωση από κρίσιμες υπηρεσίες, με αρκετά υποκαταστήματα ή ΑΤΜ Τραπεζών να κλείνουν,  με υπηρεσίες του ΙΚΑ να καταργούνται και υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ να υποβαθμίζονται. 

Τέλος, η κα Γκαρά ζητά να μάθει αν αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της ΝΔ η ανάσχεση αυτής της πορείας υποβάθμισης και αποψίλωσης του Βορείου Έβρου και με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα αντιμετωπίσει αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις, σε αυτόν τον νευραλγικό χώρο της ελληνικής επικράτειας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα