Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην εντατική η εστίαση στην Ξάνθη – Λουκέτο σε δεκάδες καταστήματα

Κοινοποίηση

Στην εντατική η εστίαση στην Ξάνθη – Λουκέτο σε δεκάδες καταστήματα

Ένα ακόμη χτύπημα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης στην Ξάνθη. 

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου με απόφαση της Κυβέρνησης τα καταστήματα εστίασης στις “κόκκινες” περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ξάνθη, θα κατεβάσουν ρολά για ένα μήνα (τουλάχιστον προς το παρόν). 

Στο άκουσμα αυτής της εξέλιξης αρκετοί επιχειρηματίες της Ξάνθης έκαναν λόγο για το τελειωτικό χτύπημα που θα οδηγήσει τον κλάδο τους σε αφανισμό και θα προκαλέσει αλυσιδωτές – οικονομικές – επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας. 

Είναι γεγονός άλλωστε ότι στην Ξάνθη οι καφετέριες και οι ταβέρνες “ανθούν” τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας δεκάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης. 

Το γεγονός ωστόσο ότι η Ξάνθη ήδη από την αρχή της πανδημίας βρέθηκε σε καθεστώς επιβολής ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων, σε συνδυασμό με το νέο πακέτο εξίσου επίπονων μέτρων που επιβάλλονται για τον επιχειρηματικό κόσμο, έρχεται να επιτείνει την αγωνία τόσο των εργαζομένων όσο και των επιχειρηματιών της περιοχής για το αύριο στην τοπική οικονομία. 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης που επένδυσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να προσαρμόσουν τα καταστήματά τους στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους πελάτες τους, και τώρα καλούνται να κατεβάσουν ρολά. 

Βέβαια δεν έλειψαν και οι παραφωνίες, και στην Ξάνθη, με καταστήματα εστίασης που φάνηκε να αψηφούν τα μέτρα, να επιτρέπουν εικόνες έντονου συνωστισμού και να πυροδοτούν πλήθος αρνητικών σχολίων στην τοπική κοινωνία. 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το πλήγμα τόσο για τον κλάδο της εστίασης όσο και ευρύτερα για την τοπική οικονομία της Ξάνθης είναι τεράστιο. 

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Ξάνθη 

  1. Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
  3. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  4. Πλήρης τηλε -εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
  5. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
  6. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης
  7. Κλείνουν μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.
  8. Ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα