Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι έδειξαν τα rapid test στην Ξάνθη – Στα 1.371 τα 258 βγήκαν θετικά

Κοινοποίηση

Τι έδειξαν τα rapid test στην Ξάνθη - Στα 1.371 τα 258 βγήκαν θετικά


Μαζικές δωρεάν δειγματοληψίες για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Νοέμβριο στην Ξάνθη. 

Πρόκειται για τα rapid test με τη μέθοδο του drive through που πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ στην περιοχή απέναντι από τον γήπεδο του ΑΟΞ. 

Οι πολίτες που ήθελαν να πραγματοποιήσουν τα δωρεάν τεστ προσέρχονταν με τα οχήματά τους και ανέμεναν στην ουρά για να εξεταστούν, ενώ τα αποτελέσματα έβγαιναν άμεσα (μέσα σε μερικά λεπτά) και οι πολίτες ενημερώνονταν μέσω sms. 

Μάλιστα η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που σχηματίζονταν ουρές, ενώ κάποιες μέρες τα συνεργεία του ΕΟΔΥ σταματούσαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο να δέχονται νέους πολίτες, ώστε να προλάβουν να εξεταστούν όσοι ανέμεναν στην ουρά επί ώρα. 

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που προκύπτει από τα αποτελέσματα των rapid test για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ξάνθη. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του XanthiNea.gr, από στα 1.371 rapid test τα 258 βγήκαν θετικά με τα 141 να αφορούν άνδρες και τα τα 117 γυναίκες. 

Στο έργο του προσωπικού του ΕΟΔΥ συνέδραμε και ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης, που βοηθούσε στην εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονταν για τα τεστ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ξάνθη ήταν η πρώτη περιοχή της Ελλάδας στην οποία ξεκίνησαν rapid test με τη μέθοδο του drive through, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας στην χώρα μας. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα