Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

4 βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε μέσα στην καραντίνα

Κοινοποίηση

4 βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε μέσα στην καραντίνα

Το lockdown έχει επιστρέψει και πάλι στην καθημερινότητά μας με αποτέλεσμα πλέον να περνάμε εκ νέου περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. 

Ο “εγκλεισμός” μας ωστόσο μπορεί να μετατραπεί σε μια δημιουργική δραστηριότητα εάν επενδύσουμε στη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας μέσα στο σπίτι. 

Μια δραστηριότητα που σίγουρα αποφέρει καρπούς, ενισχύοντας τη διάθεση, την ψυχική γαλήνη μας και τη μόρφωσή μας, είναι σίγουρα το διάβασμα. 

Το XanthiNea.gr συγκέντρωσε 4 βιβλία που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας και τα οποία θα σας κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά σε αυτή την καραντίνα. 

1. Μικρές ευχές – ΑΝΤΑΜΣ ΜΙΣΕΛ

Ποτέ δεν είναι αργά για μια αγάπη

που δεν πρόλαβες να ζήσεις…

Έχουν περάσει πενήντα ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ελίζαμπεθ ερωτεύτηκε τον Τομ, αλλά και από την τελευταία φορά που τον είδε. Δεν έπαψε ποτέ να τον αγαπά, και είναι σίγουρη πως και εκείνος νιώθει το ίδιο. Το μαρτυρά ο μικρός γαλάζιος κρόκος που της στέλνει κάθε χρόνο μαζί με ένα σημείω­μα που ξεκινά με τη λέξη Εύχομαι… Καθένα από τα πολύτιμα αυτά σημειώματα είναι και μια μικρή ευχή για κάτι που δεν μοιράστηκαν, για μια ζωή που δεν μπόρεσαν να ζήσουν.

Να όμως που, στην πεντηκοστή επέτειό τους, η Ελίζαμπεθ δεν βρίσκει κανένα γαλάζιο λουλούδι έξω από την πόρτα της και φοβάται πως κάτι έχει συμβεί. Με την αγωνία να την κατακλύζει και με τα συναισθήματα που κρατούσε κλειδωμένα μέσα της ολόκληρες δεκαε­τίες να την εμψυχώνουν ξεκινά να ανακαλύψει τι συνέβη στον Τομ.

Η Ελίζαμπεθ γνωρίζει ότι δεν της απομένει πολύς χρόνος και βάζει ως σκοπό να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ευχές που τις έστελνε ο Τομ μαζί με τα λουλούδια. Μόνο που φοβάται ότι με τις προσπάθειές της θα αποκαλυφθεί το φοβερό μυστικό που κρατούσε μια ολόκληρη ζωή…

Μπορεί να συνεχίσει να κρύβει την αλήθεια ή θα βρει το κουράγιο να εκπληρώσει, επιτέλους, τα όνειρά τους;

Αγοράστε το βιβλίο Μικρές ευχές

2. Το παιδί του Άουσβιτς – ΓΚΡΑΧΑΜ ΛΙΛΙ

To 1942 η Εύα Αντάμι επιβιβάζεται σ’ ένα τρένο για το Άουσβιτς. Στριμωγμένη ασφυκτικά ανάμεσα σε δεκάδες άλλους και εξουθενωμένη, το μόνο που την απασχολεί είναι να βρει τον σύζυγό της, Μίχαλ, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί έξι μήνες νωρίτερα.

Φτάνοντας, δεν βρίσκει κανένα ίχνος του άντρα της, παρά μόνο τη σκληρή, ισοπεδωτική πραγματικότητα του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Ξαπλωμένη στο λεπτό στρώμα της κουκέτας που μοιράζεται με άλλες γυναίκες, συντετριμμένη και με το κεφάλι της ξυρισμένο, ακούει έναν ψίθυρο: Η συγκρατούμενή της, Σόφι, της δίνει το χέρι…

Με το πέρασμα των ημερών, οι δύο γυναίκες γίνονται φίλες και μοιράζονται τα όνειρα και τις ελπίδες τους – η Εύα ελπίζει να βρει τον Μίχαλ ζωντανό σ’ αυτό το φριχτό μέρος και η Σόφι να ανταμώσει ξανά με τον γιο της, Τόμας. Μαθαίνουν να επιβιώνουν και να προστατεύουν η μία την άλλη, έως τη στιγμή που η Εύα αντιλαμβάνεται ότι έχει μείνει έγκυος·οι ζωές και των δύο βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο…

Οι δύο γυναίκες είναι όμως αποφασισμένες να κρατήσουν ζωντανό τον τελευταίο σπόρο ελπίδας μέσα στις σκιές και την εξαθλίωση, τα μονάκριβα παιδιά τους, που ελπίζουν ότι θα ζήσουν για να διηγηθούν την ιστορία τους όταν εκείνες δεν θα μπορούν πια να το κάνουν…

Μια σπαραχτική ιστορία επιβίωσης, όπου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτώνται από την παραμικρή λεπτομέρεια και η ελπίδα και η αγάπη επιζούν ακόμα και στο πιο ζοφερό περιβάλλον.

Αγοράστε το βιβλίο Το παιδί του Άουσβιτς

3. Καϊζέν: Αλλάζω προς το καλύτερο – ΒΑΝΜΠΡΕΜΕΡΣ ΚΡΙΣΤΙ

Όλοι μας κάποια στιγμή νιώθουμε έντονη ανάγκη για μια αλλαγή. Πώς, όμως, θα αλλάξουμε και από πού θα ξεκινήσουμε;

Η μέθοδος Καϊζέν είναι μια φιλοσοφία ζωής που προέρχεται από την Ιαπωνία και προτάσσει την ιδέα «λίγο κάθε μέρα». Ανακάλυψε το δικό σου προσωπικό μονοπάτι, βοήθησε το κομμάτι του εαυτού σου που φαίνεται σβηστό, αλλά αδημονεί να ζήσει, να περπατήσει, να ανθίσει ξανά!

 Άκου τη μικρή φωνή μέσα σου που ζητάει την αλλαγή

 Άλλαξε τις συνήθειές σου και βγες από το Comfort Zone

που έχεις δημιουργήσει

 Ενθάρρυνε τον εαυτό σου και ανάλαβε δράση Αυτό το βιβλίο είναι για σένα που έχεις την επιθυμία

να συμβεί κάτι διαφορετικό και καλύτερο!

Για σένα που έχεις το θάρρος να το κάνεις να συμβεί. Ποιο θα είναι, λοιπόν, το επόμενο μικρό σου βήμα;

Αγοράστε το βιβλίο Καϊζέν: Αλλάζω προς το καλύτερο

4. Τα ευτράπελα της διαφήμισης στο πέρασμα των χρόνων – ΣΙΤΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ

Αγγελίες, ειδοποιήσεις, ρεκλάμες, αλλά και ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, χρονογραφήματα από την Παλιά Αθήνα (1834-1940).

Μια εκλαϊκευμένη λαογραφική, ιστορική προσέγγιση της καθημερινότητας, μέσα από τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων της εποχής, γραμμένη μάλιστα από τους ίδιους τους διαμορφωτές της.

Περιλαμβάνει ανάλεκτα κείμενα, πλήρως εικονογραφημένα και, όπου χρειάζεται, σχολιασμένα, ενώ σε ένθετες σελίδες παρου-σιάζεται ένας μεγάλος αριθμός επιλεγμένων χαρακτηριστικών διαφημίσεων της εποχής.

Ένα χιουμοριστικό και διασκεδαστικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις διαφημίσεις μιας αλλοτινής εποχής.

Αγοράστε το βιβλίο Τα ευτράπελα της διαφήμισης στο πέρασμα των χρόνων

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα