Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χαρδαλιάς: Στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές η Ξάνθη

Κοινοποίηση

Χαρδαλιάς: Στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές η Ξάνθη


Στη λίστα με τις 18 πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Ελλάδας βρίσκεται η Ξάνθη, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα ο κύριος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις επιβαρυμένες περιοχές, οι οποίες είναι 18 και στα όσα ακούγονται για την άρση του lockdown, δηλώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι πρόωρο. 

«Ανακοινώθηκε ήδη η παράταση της καραντίνας. Υπάρχουν 18 βεβαρυμένες περιοχές, οι οποίες είναι οι εξής: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα. Αυτές οι περιοχές παραμένουν ψηλά σε επιδημιολογικό φορτίο, σε σχέση με τις άλλες» σημείωσε ο ίδιος.

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του φορτίου στη Δυτική Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ενόψει και της γιορτής του Αγίου Ανδρέα τη Δευτέρα. Ζήτησε από τους παράγοντες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στις περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας το φορτίο αυξάνεται.

Έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πάνω από 6 εκατ. ευρώ πρόστιμα. Πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση.

Πρόωρη η συζήτηση για άρση του lockdown. Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Τις επόμενες 10 ημέρες, ισχύουν τα μέτρα. Μετά θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα