Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα


Λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη χώρα μας, με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Το σήμα για την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας θα δοθεί από τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν διαμορφωθεί στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός» και αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό 50 υγειονομικοί από το καθένα.

Οι προετοιμασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού συνεχίζονται, ώστε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε όλη τη χώρα, με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σήμερα, Παρασκευή, σε σύσκεψη με τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στην επιχείρηση για την υλοποίηση του ειδικού σχεδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σε αυτή λαμβάνουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο εμβολιασμός σε όλες τις χώρες τις ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, κάτι που φυσικά περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Ποιοι «τρέχουν» το σχέδιο

Πέντε πρόσωπα «τρέχουν» καθημερινά την οργάνωση του απαιτητικού σχεδίου του εμβολιασμού και κινούνται μεταξύ υπουργείων, Μαξίμου και Πολιτικής Προστασίας:

– Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,

– Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,

– Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, 

– Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέτσος

– Ο γενικός γραμματέας συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Η παρουσία των Σκέτσου και Κοντογεώργη, καταδεικνύουν την προσωπική εποπτεία και τον συντονιστικό ρόλο που θέλει να έχει ο πρωθυπουργό.

Στην ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό, καθοριστικό ρόλο αναμένεται να έχει η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι θα κινηθούν στα «πρότυπα» Τσιόδρα και Χαρδαλιά που επί σειρά μηνών ενημέρωναν για την πορεία της πανδημίας.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα