Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα 5 καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια για να παίξετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Κοινοποίηση

Τα 5 καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια για να παίξετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Τώρα που τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν, αρχίζουμε όλοι να σκεφτόμαστε τρόπους να διασκεδάσουμε, να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε μετά από μια δύσκολη χρονιά. Κι ενώ υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και να ξεχαστούμε, ένα ωραίο δείπνο ή μία συνάντηση με λίγους καλούς φίλους είναι στη λίστα όλων, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα. Φυσικά, από ένα τέτοιο δείπνο δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα επιτραπέζια παιχνίδια. 

Είτε «παίζετε τα επιτραπέζια παιχνίδια στα δάκτυλά σας», είτε είσαστε αρχάριοι υπάρχει κάτι το ξεχωριστό όταν μια ομάδα φίλων συγκεντρώνεται για να παίξει ένα παιχνίδι τις γιορτές. Φυσικά, θα υπάρξουν και οι αναπόφευκτες διαμάχες (προσέξτε αυτόν που δεν ξέρει να χάνει), αλλά εν τέλει, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξοδέψετε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Σύμφωνα με νέες έρευνες, το να παίζουμε επιτραπέζια μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μας. Εκτός από το γεγονός ότι παίζοντας αναγκαζόμαστε να ξοδέψουμε χρόνο μακριά από τα τηλέφωνά μας και να έχουμε αληθινές διαπροσωπικές επαφές, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η συμμετοχή σε αυτούς τους τύπους παιχνιδιών μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου και τη γνωστική μας λειτουργία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα επιτραπέζια παιχνίδια δημιουργούν κοινές εμπειρίες μεταξύ των συμμετεχόντων. Τις εμπειρίες αυτές μπορεί να τις θυμόμαστε και να τις συζητάμε για τα επόμενα χρόνια. Και αυτό συμβαίνει επειδή τα επιτραπέζια δημιουργούν συγκινήσεις. Για παράδειγμα, μια μόνο ζαριά μπορεί να σημάνει τη διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας και σε πολλά παιχνίδια η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη. Η συγκίνηση είναι συχνά αυτή που κάνει τους παίκτες να επανέρχονται στο ίδιο παιχνίδι, ελπίζοντας να αναβιώσουν αυτή τη μαγική στιγμή.

Εάν είστε νέοι σε αυτόν τον τρόπο διασκέδασης – ή απλώς θέλετε να επεκτείνετε τη συλλογή σας – έχουμε δημιουργήσει μία λίστα με τα πέντε από τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε αυτή την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Τα 5 καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια για να παίξετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Κάρτες κατά της Ανθρωπότητας (Cards against Humanity)

Επιτέλους ένα παιχνίδι για όσους έχουν αίσθηση του χιούμορ, το οποίο υπόσχεται γέλια μέχρι δακρύων! Το Cards Against Humanity είναι ένα απλό παιχνίδι, στο οποίο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σε κάθε γύρο, ένας παίκτης υποβάλλει μια ερώτηση από μια μαύρη κάρτα και οι υπόλοιποι απαντούν με την πιο αστεία λευκή τους κάρτα. Αυτό το παιχνίδι καρτών συνοδεύεται από 600 συνολικά φύλλα και περιλαμβάνει ένα φυλλάδιο παράλογων εναλλακτικών κανόνων. Ένα παιχνίδι για ενήλικες που θα μετατρέψει μία ήσυχη βραδιά, σε πάρτι γέλιου. 

5 Second Rule Spintensity

Προετοιμαστείτε να διασκεδάσετε μιλώντας γρήγορα με τη νέα ηλεκτρονική έκδοση ενός παιχνιδιού που έχει αγαπηθεί από πολλούς εδώ και μερικά χρόνια. Ο στόχος είναι να πείτε γρήγορα τρία «πράγματα» που σχετίζονται με την κάρτα που σας έτυχε. Για παράδειγμα, «πόλεις που ξεκινούν με M» ή «ανατριχιαστικά πράγματα». Όταν τα πείτε, πατήστε το χρονοδιακόπτη και θα σας δοθεί μια νέα οδηγία, όπως να τραβήξετε ένα άλλο φύλλο ή να προχωρήσετε στον επόμενο παίκτη – αλλά αν ο χρονοδιακόπτης κοκκινίσει, χάσατε. Προειδοποίηση: μπορεί να προκαλέσει μια μικρή απογοήτευση, ειδικά αν είστε ανταγωνιστικοί παίκτες! 

Pacman Monopoly 

Φέτος είναι η 40ή επέτειος της σφαίρας που καταβροχθίζει τελίτσες και έχουμε δει πολλά προϊόντα με άδεια χρήσης, αλλά αυτό είναι το καλύτερο που έχουμε συναντήσει. Αυτό το σετ Monopoly συνοδεύεται από ένα μικροσκοπικό arcade που είναι το επίκεντρο του παιχνιδιού. Αντί για χρήματα, πρέπει να συγκεντρώσετε πόντους και σε κάθε στροφή, να μετακινήσετε το εικονίδιό σας. Ο στόχος είναι να κερδίσετε τους περισσότερους πόντους καθώς τρέχετε, περνώντας επίπεδα, ενώ αποφεύγετε τα φαντάσματα. Κάθε φορά που περνάτε ή προσγειώνεστε στο GO, παίζετε το μίνι arcade μηχάνημα για να προσθέσετε περισσότερους πόντους στο παιχνίδι σας. Το arcade επίσης συγκρατεί «στη μνήμη του» τους πόντους του κάθε παίκτη, οπότε δεν μπορεί κανείς να κλέψει! 

Pictionary Air 

Ένα παιχνίδι για τους λάτρεις της τεχνολογίας, το Pictionary Air δίνει μια μοντέρνα πινελιά στο κλασικό παιχνίδι εικονογράφησης. Χρησιμοποιώντας το νέο Air Pen (το οποίο απαιτεί ένα smartphone και μια εφαρμογή), οι παίκτες ανταγωνίζονται για να μαντέψουν τι σχεδιάζει το άλλο άτομο, καθώς η εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη του τηλεφώνου. Η ζωγραφιά σας μπορεί να εμφανιστεί από την έξυπνη συσκευή σας ακόμη και στην τηλεόρασή σας, χρησιμοποιώντας το Apple TV, το Chromecast, ή οποιοδήποτε άλλο συμβατό ισοδύναμο. 

Dixit

Το Dixit είναι εξαιρετικό γιατί προσκαλεί τους παίκτες να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να μπουν στο μυαλό του άλλου. Υπάρχουν πάνω από 100 φύλλα, και κάθε παίκτης ξεκινά το παιχνίδι με έξι χαρτιά, τα οποία μοιράζονται τυχαία. Στη συνέχεια, ο καθένας γίνεται «αφηγητής» με τη σειρά του, συνθέτοντας μια πρόταση ή φράση που θα μπορούσε να περιγράψει ένα από τα φύλλα και τη λέει δυνατά, χωρίς να δείξει την κάρτα στους άλλους παίκτες.  Όλοι οι άλλοι βλέπουν τα έξι φύλλα τους, επιλέγουν αυτό που ταιριάζουν καλύτερα στην πρόταση που είπε ο αφηγητής, και τα τοποθετούν αναποδογυρισμένα στο τραπέζι. Ο αφηγητής ανακατεύει όλα τα χαρτιά και τα μοιράζει, αφήνοντας όλους τους παίκτες να μαντέψουν ποιο ήταν το αρχικό φύλλο.

Εδώ και δεκαετίες τα παιχνίδια με χαρτιά έχουν την τιμητική τους κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς. Μερικοί επιλέγουν να παίξουν BlackJack (21), άλλοι Θανάση ή 5 Card Draw, όμως αρκετοί επιμένουν παραδοσιακά να παίζουν «31» (τριανταμία). 

Με καλή διάθεση, ωραία παρέα και γευστικά πιάτα, είτε επιλέξετε να μάθετε ένα καινούριο επιτραπέζιο, είτε ακολουθήσετε την παράδοση με χαρτάκι, σημασία έχει ο νέος χρόνος να σας βρει με καλή διάθεση και ένα μεγάλο χαμόγελο στο στόμα.

Τα 5 καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια για να παίξετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα