Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Ανοίγουν τα καταστήματα παιχνιδιών τη Δευτέρα

Κοινοποίηση

Ανοίγουν τα καταστήματα παιχνιδιών τη Δευτέρα

Ανοίγουν τα καταστήματα παιχνιδιών την Δευτέρα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews. Η λειτουργία τους θα γίνεται μόνο με την μέθοδο του click away όπως είχε ενημερώσει λίγες μέρες νωρίτερα τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews, την Δευτέρα θα ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών αλλά μόνο με την μέθοδο του click away. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι καταναλωτές θα παραγγέλνουν ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου το προϊόν που επιθυμούν και κατόπιν ραντεβού, θα τον παραλαμβάνουν συγκεκριμένη ώρα από το φυσικό καταστήματα της επιχείρησης.

Αν και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι από Δευτέρα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής, οι εικόνες συνωστισμού στην Αγγλία και συγκεκριμένα στα Harrods θορύβησε την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους με αποτέλεσμα οι τελικές αποφάσεις να είναι πολύ πιο μετρημένες απ’ ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Συνεπώς, οι ειδικοί θα δώσουν το πράσινο φως για να ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου αλλά αποκλειστικά με την μέθοδο του click away.  Η επιτροπή φαίνεται πως καταλήγει σε αυτή την απόφαση, λόγω και της πίεσης που υπάρχει στον πληθυσμό αλλά και της πρόθεσης της κυβέρνησης να δώσει μία ανάσα στην αγορά.

Ήδη εργαζόμενοι των καταστημάτων παιχνιδιών έχουν ενημερωθεί και ετοιμάζονται να επιστρέψουν πίσω στις δουλειές τους από Δευτέρα.

Μπάχαλο με τα κομμωτήρια

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοίνωσε το άνοιγμα των κομμωτηρίων και λίγη ώρα μετά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης το διέψευσε. Τι πραγματικά ισχύει;

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις με τους κομμωτές και τους επιχειρηματίες, να αγωνιούν για ακόμη μια φορά.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του Alpha, και παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, αύριο (11.12.2020).

«Κανένας υπουργός Ανάπτυξης δεν θα ήθελε να είναι στη θέση μου. Εδώ διανύουμε μία παγκόσμια συμφορά και σε αυτή την παγκόσμια συμφορά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εάν έχει μία εθνική καταστροφή σε επίπεδο χιλιάδων νεκρών αυτό επηρεάζει την αγορά ούτως ή άλλως. Το δίλημμα είναι να δεις πως προστατεύοντας στο μέτρο του εφικτού τη δημόσια υγεία να αφήσεις και κάποιου είδους διέξοδο στην οικονομία», πρόσθεσε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής αλλά με αυστηρούς κανόνες. Οι πελάτες θα εισέρχονται μόνο με ραντεβού, θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ η μάσκα εντός του χώρου θα είναι υποχρεωτική.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα