Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανοιχτά τα εποχικά και στην Ξάνθη – Το ωράριο και το SMS που στέλνουμε

Κοινοποίηση

Ανοιχτά τα εποχικά και στην Ξάνθη - Το ωράριο και το SMS που στέλνουμε


Ανοίγουν από σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, τα εποχικά καταστήματα και στην Ξάνθη, αν και όπως επισημάνθηκε από την ΟΕΒΕΞ πρόκειται για ελάχιστα μαγαζιά στην περιοχή. 

Συνολικά σε όλη την χώρα άλλωστε ανοίγουν 110 καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά ως τις 7 Ιανουαρίου και το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ.

Οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν στα καταστήματα, στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033, όπως δηλαδή κάνουν για να μεταβούν και στα σουπερμάρκετ.

Ποιοι ΚΑΔ ανοίγουν

Όπως έχει ανακοινωθεί θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες:

Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16

Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02

Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06

Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021

Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντων

Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων

Με ποιο sms θα γίνεται η μετακίνηση και ποιο θα είναι το ωράριο

Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100

Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για  κάθε 15 τ.μ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας  και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.

Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.

Συνίσταται η μη χρήση ασανσέρ. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.

Αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση ασανσέρ παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα είναι από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου του 2021.

Ελάχιστα στην Ξάνθη 

“Από την Δευτέρα 7/12/2020 τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς χριστουγεννιάτικων ειδών θα λειτουργούν κανονικά. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ΠΕ Ξάνθης χαιρετίζει την απόφαση αυτή η οποία αφενός γίνεται για την στήριξη της επιχειρηματικότητας αφετέρου για την δημιουργία εορταστικού κλίματος στην αγορά που τόσο βάναυσα έχει πληγεί εξαιτίας της πανδημίας, αλλά επισημάνει πως με την παραπάνω απόφαση συμπαρασύρει τις πωλήσεις των ως άνω ειδών και από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ δημιουργώντας τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό στις πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν ως κύριο ΚΑΔ την πώληση εποχιακών ειδών αλλά νομίμως τα εμπορεύονται” τονίζει η ΟΕΒΕΞ. 

“Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τουλάχιστον για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο ΚΑΔ την εποχική πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τον έχει ως δευτερεύοντα ΚΑΔ και έτσι αποκλείεται μια πολύ μεγάλη μερίδα συναδέλφων από την δυνατότητα να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους από την προσεχή Δευτέρα. 

Αναμένουμε την τροποποίηση της σχετικής απόφασης και αιτούμαστε να συμπεριληφθούν και οι συνάδελφοι που έχουν ως δευτερεύοντα ΚΑΔ την πώληση εποχικών προϊόντων” καταλήγει η Ομοσπονδία. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα