Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κάτοικοι του Δροσερού Ξάνθης αντιδρούν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Κοινοποίηση

Κάτοικοι του Δροσερού Ξάνθης αντιδρούν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής


Κάνουν λόγο για προσπάθειες εκτουρκισμού σε επιστολή τους προς τη Διακομματική

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «η Ελπίδα» κατέθεσε πρόσφατα τις προτάσεις του προς τη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης. 

Στο πλαίσιο του εγγράφου, σημειώνεται πως ο οικισμός «ζει στο περιθώριο εδώ και πολλά χρόνια», ενώ σε άλλο σημείο η πρόεδρος του συλλόγου Σουλεϊμάν Σαμπιχά αναφέρει: «τονίστηκε το θέμα του εκτουρκισμού που υφίστανται οι κάτοικοι Ρομά του Δροσερού από επιτήδειους, παράγοντες του Τούρκικου Προξενείου που εισβάλλουν στις ζωές των κατοίκων και προσπαθούν να επηρεάσουν το εθνικό τους φρόνημα».

Αναφορικά με την υπόλοιπη ατζέντα αιτημάτων, ο Σύλλογος έδωσε προτεραιότητα στο καίριο ζήτημα την ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης, «γεγονός που θα επιλύσει πολλά επιμέρους προβλήματα των κατοίκων του οικισμού», σύμφωνα με το έγγραφο. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ζήτημα την εκπαίδευσης των 3577 παιδιών Ρομά του οικισμού που φοιτούν σε υποβαθμισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις σε σχολεία του Δροσερού και «η εκπαίδευση τους είναι ελλιπής, γεγονός που οδηγεί στην κοινωνική τους περιθωριοποίηση», σύμφωνα με τον σύλλογο. 

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που επισημάνθηκε είναι το ζήτημα της εργασίας των κατοίκων οι οποία ζουν σχεδόν κάτω από καθολική ανεργία, «κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην επιβίωση τους και ανασφάλεια για το μέλλον της οικογένειας τους» σύμφωνα με το έγγραφο.

Πηγή: www.xronos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα