Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτός είναι ο νέος αρχηγός Δημήτρης Μάλλιος

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεργάστηκε με τον Αντιστράτηγο Μάλλιο κατά τη διάρκεια της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου τον Φεβρουάριο του 2020

Κοινοποίηση

Δημήτρης Μάλλιος – Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη με την υπογραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών χωρίς να υπολογίζει τυχόν αντιδράσεις.

Μια από τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν είναι η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρου Μαυρόπουλου με τις πληροφορίες του protothema.gr να επιβεβαιώνονται καθώς στη θέση του τοποθετείται ο Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος έχει την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων.

Με καταγωγή από το Αθαμάνιο της Άρτας μέχρι πρότινος ήταν ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων με θητεία κατά το παρελθόν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεργάστηκε με τον Αντιστράτηγο Μάλλιο κατά τη διάρκεια της υβριδικής απειλής που δέχθηκε η Ελλάδα από την Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2020 στα σύνορα του Έβρου και ο υπουργός γνωρίζει καλά τις ικανότητές του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά και το «νέο σχήμα» που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ., έχει αποφασίσει να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, ώστε να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές της Αττικής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές για ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ, και η επιστροφή τους στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Όπως μάλιστα είχε επισημανθεί από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα