Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επί 7 ημέρες στο “κόκκινο” η Ξάνθη – Οι επισημάνεις Τσιόδρα

Κοινοποίηση

Επί 7 ημέρες στο “κόκκινο” η Ξάνθη – Οι επισημάνεις Τσιόδρα


Αυξημένο παραμένει τις τελευταίες επτά ημέρες το επιδημιολογικό φορτίο στην Ξάνθη, η οποία συγκαταλέγεται στις περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. 

Πρόκειται για επισημάνσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τις οποίες μετέφερε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης. 

“Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνομίλησα με τον Καθηγητή Τσιόδρα λίγο νωρίτερα και έχω να σας μεταφέρω τα εξής σε ό,τι έχει να κάνει με επιδημιολογικά δεδομένα και τους δείκτες” σημείωσε ο Υπουργός για να προσθέσει πως “περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού παρουσιάζονται τις τελευταίες 7 ημέρες στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Ανησυχητική κρίνεται με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών η κατάσταση στη Δυτική Αττική”. 

Η ηλιακή κατανομή των κρουσμάτων στις ηλικίες 75+, αλλά και 65-74 παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα αύξηση κατά 5%, ενώ η πλειοψηφία των κρουσμάτων πλέον κατανέμεται σε ηλικίες 40-64 ετών.

Τις τελευταίες τρεις μέρες, οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια. Δηλαδή, τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. που έχουν δεχθεί όλη αυτή τη μεγάλη πίεση, μόλις μετά από πέντε εβδομάδες lockdown, παρουσιάζουν ίσες εισαγωγές με εξιτήρια.

Οι ΜΕΘ παρουσιάζουν μικρή σταθεροποίηση. Έχουν ποσοστά κάλυψης 83% στην επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

53 νέα κρούσματα στην Ξάνθη 

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 53 νέα κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης την Τετάρτη, αυξάνοντας περαιτέρω τον προβληματισμό για την πορεία εξάπλωσης του ιού στην περιοχή. 

Αναλυτικά ο χάρτης του κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ως εξής:

• 35 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 57 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

• 33 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

• 53 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

• 44 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα