Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πότε καταβάλλονται επιδόματα και δώρα σε συνταξιούχους και εργαζομένους σε αναστολή

Κοινοποίηση

Πότε καταβάλλονται επιδόματα και δώρα σε συνταξιούχους και εργαζομένους σε αναστολή

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του 2020 έχει ήδη αρχίσει και το καλεντάρι του Δεκεμβρίου είναι γεμάτο προγραμματισμένες πληρωμές για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων πρόνοιας και ανεργίας. 

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ, όπως επίσης και η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας. 

Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε άγγιξε τα 101 εκ. ευρώ, καθώς ο Οργανισμός προπλήρωσε τα επιδόματα ανεργίας σε 120.929 δικαιούχους, το Δώρο Χριστουγέννων σε 268.760 δικαιούχους και την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Χριστουγέννων σε 21.388 δικαιούχους μητέρες. 

Το enikonomia.gr παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις ημερομηνίες των επόμενων πληρωμών.

Πιθανότατα στις 11 Δεκεμβρίου και σίγουρα έως τις 21 του ίδιου μήνα θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και όσοι βρίσκονταν σε αναστολή τον Νοέμβριο. Υπολογίζεται ότι η πληρωμή θα γίνει με βάση τα 800 ευρώ. 

Οι εργαζόμενοι με αναστολές συμβάσεων σε επιχειρήσεις που έχουν βάλει «λουκέτο» τον Δεκέμβριο αναμένεται να πληρωθούν στο τέλος του μήνα και η αποζημίωση θα γίνει με βάση τα 534 ευρώ.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται η πληρωμή των συντάξεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι απόμαχοι της δουλειάς θα εξυπηρετηθούν καλύτερα, χωρίς να συνωστίζονται έξω από τα τραπεζικά καταστήματα. 

Ειδικότερα, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2021 των συνταξιούχων του e-EΦΚΑ που προέρχονται:

– Από τους τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

– Από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9 θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη

– Από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8 θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Μέχρι την 21η Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το Δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομένους. 

Όσοι έχουν απασχοληθεί στον ίδιο εργοδότη, από την 1η Μαΐου έως και την 31η Δεκεμβρίου και δεν μπήκαν σε αναστολή δικαιούνται ολόκληρο το δώρο. Αναλογικό ποσό θα λάβουν όσοι απασχολήθηκαν μετά την 1η Μαΐου. Τέλος, όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο θα πληρωθούν το σύνολο του δώρου από εργοδότη και κράτος.

Λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 31 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΑ τα διατροφικά και αναπηρικά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και τα επιδόματα γέννησης, στέγασης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και ομογενών. Επίσης, την ίδια ημέρα θα καταβληθεί και το… «διπλό» επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020.

Μια «ανάσα» πριν να αλλάξει ο χρόνος θα καταβληθεί και το φετινό κοινωνικό μέρισμα. Δικαιούχοι θα είναι όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή περίπου 482.000 άτομα τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου θα λάβουν το διπλάσιο ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εν είδει “μερίσματος”.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα πληρωθούν εκ νέου οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι θα λάβουν επίδομα 400 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρωμές αυτού του επιδόματος θα γίνονται σταδιακά τον Δεκέμβριο ανάλογα με την ροή των ηλεκτρονικών δηλώσεων των μακροχρόνια ανέργων.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα πληρωθεί και ο δεύτερος μήνας παράτασης όσων το επίδομα ανεργίας έληξε στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου, ενώ τον ίδιο μήνα αναμένεται και η καταβολή του δεύτερους μήνα σε όσους έληξε η επιδότηση από 20 έως 31 Οκτωβρίου.

enikoinomia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα