Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γιατί πρέπει να επενδύσετε στις οικιακές σας συσκευές

Κοινοποίηση

Γιατί πρέπει να επενδύσετε στις οικιακές σας συσκευές

Η διαθέσιμη βιβλιογραφία σχετικά με τη μέση διάρκεια ζωής και τους λόγους που οι επισκευές πλυντηρίων ρούχων ή άλλων οικιακών συσκευών, είναι αναγκαίες, βασίζεται κυρίως στο ότι η επισκευή μιας οικιακής συσκευής, είναι μια συνιστώμενη πρακτική για την κυκλική οικονομία, επίσης οι κατηγορίες σχετικά με τις βλάβες καθορίστηκαν και συσχετίστηκαν με διάφορες παραμέτρους.

Όσον αφορά τα πλυντήρια ρούχων, οι επαναλαμβανόμενες βλάβες που εντοπίστηκαν από τον χειριστή επισκευής, αφορούσαν τα ηλεκτρονικά, τα αμορτισέρ και τα έδρανα, τις πόρτες, τις βούρτσες και τις αντλίες άνθρακα. Ενώ έχουν παρατηρηθεί τα υψηλότερα ποσοστά επισκευής για πόρτες, βούρτσες άνθρακα και αφαίρεση ξένων αντικειμένων, οι χαμηλότεροι ρυθμοί παρατηρήθηκαν για ρουλεμάν, τύμπανα και μπανιέρες, αντλίες κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά.

Όσον αφορά τα πλυντήρια πιάτων, οι επαναλαμβανόμενες βλάβες αφορούσαν αντλίες, ηλεκτρονικά είδη, υδραυλικά και βαλβίδες, ξένα αντικείμενα και πόρτες. Ωστόσο, τα χαμηλότερα ποσοστά επισκευής παρατηρήθηκαν και πάλι για αντλίες κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά. Παρατηρήσαμε επίσης ότι η μέση διάρκεια ζωής μιας συσκευής που δεν επισκευάστηκε από χειριστές του κέντρου επισκευής είναι 12,6 χρόνια για πλυντήρια και 12 χρόνια για πλυντήρια πιάτων.

Σήμερα, η ανθεκτικότητα των προϊόντων είναι μια κύρια στρατηγική σχεδιασμού προϊόντων για την αντιμετώπιση της αποδοτικότητας των υλικών και αρκετές μελέτες επιβεβαίωσαν ότι μπορούν να υπάρξουν περιβαλλοντικά οφέλη με την παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων, όπως: πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, ηλεκτρικές σκούπες, προσωπικούς υπολογιστές, ψυγεία και άλλες ηλεκτρικές μικροσυσκευές.

Ωστόσο, η πραγματική διάρκεια ζωής των προϊόντων, όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων, καφετιέρες και πλυντήρια πιάτων, θεωρείται συχνά σύντομη από τους τελικούς χρήστες και δεν ταιριάζει πάντα με τις προσδοκίες τους.

Το local SEO ή τοπική βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, έχει βοηθήσει σημαντικά στην εύρεση τοπικών τεχνικών, για γρήγορη αντιμετώπιση μιας βλαβης. Και σύμφωνα, με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 2014, το 77% των ευρωπαίων καταναλωτών θα προτιμούσαν να επισκευάσουν τα προϊόντα τους παρά να αγοράσουν καινούργια, αλλά τελικά θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν επειδή αποθαρρύνονται από το κόστος επισκευής.

Έτσι, καταλήγουμε ότι η μέση διάρκεια ζωής των οικιακών συσκευών, όπως πλυντήρια ρούχων και πιάτων, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εξαρτάται από τη χρήση, τη συντήρηση, την τεχνολογική αλλαγή, την μόδα. Λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική απόδοση πόρων ενός προϊόντος που σχετίζεται με την ενέργεια, η συσκευή θα πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να επιτυγχάνει τη διάρκεια ζωής που αναμένεται από τους τελικούς χρήστες. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής πρέπει επίσης να είναι κατάλληλη για την τεχνολογική πρόοδο και την ενεργειακή απόδοση των νεότερων προϊόντων, καθώς οι περισσότερες από τις σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις εξαρτώνται από την κατανάλωση ενέργειας κατά τη φάση χρήσης.

Επομένως, το ερώτημα γιατί πρέπει να επενδύσετε στις οικιακές σας συσκευές, θα μπορούσε χονδρικά να απαντηθεί, με την εξής απάντηση. Αν θέλετε να “αντέξουν” στο χρόνο οι οικιακές σας συσκευές, και να μην χρειάζεται να τις επισκευάσετε, τότε επενδύστε σε αυτές.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα