Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καμπανάκι Πέτσα: “Παραμένει στο κόκκινο η Ξάνθη”

Κοινοποίηση

Καμπανάκι Πέτσα: “Παραμένει στο κόκκινο η Ξάνθη”

Στις περιοχές που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα αναφέρθηκε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως ανάμεσα σε αυτές εξακολουθεί να παραμένει η Ξάνθη. 

“Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν υψηλά” σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως “τα πιο πολλά -ανά 100.000 κατοίκους  πληθυσμού-  εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Ανησυχητική κρίνεται -με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών- και  η κατάσταση στη Δυτική Αττική. Την ίδια στιγμή, πιεστική εξακολουθεί να παραμένει και  η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως στις Μ.Ε.Θ. των οποίων το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη”. 

Χρυσοχοΐδης: Οριακή η κατάσταση στο Νοσοκομείο 

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ξάνθη εξέφρασε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή την περιοχή. 

“Ανησυχούμε πολύ με την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή. Μια περιοχή που βασανίστηκε και δοκιμάστηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας. Είμαστε σε μια οριακή κατάσταση σε ότι αφορά στις αντοχές του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Ελπίζω, εύχομαι και θα παλέψουμε, ούτως ώστε αυτή η οριακή κατάσταση να μετατραπεί σε καλή, ανεκτή και ελεγχόμενη” τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος. 

Ο Υπουργός μάλιστα ανέφερε πως αποφασίστηκε η εφαρμογή μιας σειράς νέων μέτρων, όπως η πραγματοποίηση περισσότερων ελέγχων covid-19 όχι μόνο από τον ΕΟΔΥ, αλλά και από άλλους φορείς, όπως την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία, την Περιφέρεια, τους Δήμους, ώστε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού να ελέγχονται διαρκώς.

26 νέα κρούσματα το Σάββατο 

Την ίδια στιγμή το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 26 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη. Στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜΘ εντοπίστηκαν 18 κρούσματα στη Δράμα, 32 στον Έβρο, 29 στην Καβάλα και 28 στη Ροδόπη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα