Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα η Ξάνθη

Κοινοποίηση

Κικίλιας: Στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα η Ξάνθη

Την ανησυχία του για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού σε εννιά περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, το απόγευμα της Τετάρτης, ο κύριος Κικίλιας αναφέρθηκε σε περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους: Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Φλώρινα.

Ο Υπ. Υγείας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικά στις μονάδες Covid. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων στα 40 με 65 ετών.

Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στη Δυτική Αττική, Τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι εισαγωγές είναι περίπου ίδιες με τις εξαγωγές, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown.

Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η Αττική έχει το 77% των ΜΕθ καλυμμένες και η Θεσσαλονίκη το 91%.

Για τα Χριστούγεννα τίθεται το ερώτημα, αν θέλουμε τον σεβασμό στην κατάσταση ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα;

Χάθηκαν 95 άνθρωποι σήμερα. Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 ανθρώπους σε ΜΕΘ. Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες για το τρίτο κύμα, με την κινητικότητα το τελευταίο διάστημα να έχει αυξηθεί, τίθεται το ερώτημα αν θα βρεθεί κενό κρεβάτι για κάποιον δικό μας το επόμενο διάστημα.

Τίθεται το ερώτημα αν θα αντέξουμε σαν Ελλάδα και σαν πολίτες, ή αν θα συμπεριφερθούμε ανεύθυνα και σύμφωνα με το ατομικό μας συμφέρον».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα