Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κομοτηνή: Φρούριο ο ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας για να μην πλησιάσουν πιστοί

Κοινοποίηση

Κομοτηνή: Φρούριο ο ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας για να μην πλησιάσουν πιστοί

Δεν επέτρεψαν σε πιστούς να ανάψουν ένα κερί ούτε καν στο εξωκκλήσι που βρίσκεται εξωτερικά του ναού – Ακροβολισμένοι γύρω από την εκκλησία μέχρι και αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά ρούχα!

Φρούριο θυμίζει η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στην Κομοτηνή καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου επί ποδός προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού κατά τη διάρκεια του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

Τα αυστηρά μέτρα περιφρούρησης ωστόσο δημιούργησαν αλγεινή εντύπωση και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια από πολίτες καθώς έξω από την εκκλησία και περιμετρικά αυτής υπήρξαν, σε κάποια φάση κατά τη διάρκεια της ημέρας, τουλάχιστον τρία περιπολικά και 20 Αστυνομικοί από κάθε Τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επιστρατεύτηκαν εκτός από την Τροχαία και το Α.Τ. Κομοτηνής, η Ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και Αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι ήταν ακροβολισμένοι με πολιτικά ρούχα έξω από τον ιερό ναό προκειμένου να μην πλησιάσουν πιστοί.

Ενδεικτικό των δρακόντειων μέτρων είναι ότι δεν επιτράπηκε στους πιστούς να ανάψουν ένα κερί ούτε καν στο εξωκκλήσι που βρίσκεται εξωτερικά του ναού ενώ τα ίδια μέτρα θα συνεχιστούν, όπως πληροφορούμαστε, μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

«Ήρθα να ανάψω μόνο ένα κερί και να φύγω. Δυστυχώς όμως μου το απαγόρευσαν. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτές τις εικόνες που βλέπουμε σε μια εκκλησία, να την περιφρουρούν από τους πιστούς οι Αστυνομικοί», δηλώνει στη «Φωνή της Ροδόπης» κάτοικος της περιοχής που προσπάθησε να προσεγγίσει τον ιερό ναό.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχα πρωτοφανή μέτρα είχε λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, προκαλώντας τότε αντιδράσεις ακόμα και από τις αστυνομικές συνδικαλιστικές παρατάξεις οι οποίες έκαναν λόγο για «άσκοπη κατασπατάληση αστυνομικού προσωπικού που ξεπερνά κάθε φαντασία».

fonirodopis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα