Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Κόντρα Τσιτιρίδη - Κριτσίνη για τον υδατόπυργο που κατέρρευσε στο Σέλινο

Τα πολιτικά τους ξίφη διασταυρώνουν ο δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιδίρης, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθανάσιο Κριτσίνη...

Κόντρα Τσιτιρίδη - Κριτσίνη για τον υδατόπυργο που κατέρρευσε στο Σέλινο

Τα πολιτικά τους ξίφη διασταυρώνουν ο δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιδίρης, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθανάσιο Κριτσίνη. 

Ο δεύτερος, αρχικά, κοινοποίησε δελτίο τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ κάνοντας λόγο για κατάρρευση υδατόπυργου στο Σέλινο, κατηγορώντας μάλιστα τη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία. 

Απαντώντας ο δήμαρχος Αβδήρων έκανε λόγο για διασπορά fake news από την αντιπολίτευση, ενώ ακολούθησε νέα τοποθέτηση από τον κύριο Κριτσίνη. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις με χρονολογική σειρά: 

“Κριτσίνης: Δυστυχώς πριν Αλέκτωρ λαλήσει…….”

Πρόσφατα, στις 23 Νοεμβρίου, καταθέσαμε το τεχνικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας στο Δήμο Αβδήρων και καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης Τσιτιρίδη.

Μεταξύ άλλων τονίσαμε την ανάγκη για άμεσο καθαρισμό καναλιών και αναχωμάτων, αλλά και την αντικατάσταση η συντήρηση του νέου υδατόπυργου Σελίνου ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια ασυντήρητος.

Δυστυχώς πριν Αλέκτωρ λαλήσει επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μία φορά για την αδιαφορία και ανυπαρξία της εξαετούς διοίκησης Τσιτιρίδη. Μετά το 2015 ο καθαρισμός και η συντήρηση της Αγροτικής οδοποιίας καθώς και η συντήρηση και ο καθαρισμός των καναλιών είναι πλέον αρμοδιότητα των δήμων και εν προκειμένω του Δήμου Αβδήρων.

Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις ο νέος και επί εξαετία ασυντήρητος υδατόπυργος του Σελίνου κατέρρευσε με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Επίσης οι πρόσφατες βροχοπτώσεις είχαν σαν συνέπεια να μεταβληθεί ο δήμος Αβδήρων σε μία απέραντη λίμνη με καταστροφικές συνέπειες για τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες. Η απαράδεκτη εξαετής απραξία της διοίκησης Τσιτιρίδη στο θέμα του καθαρισμού των καναλιών που από το 2015 έχει πλέον την ευθύνη για τον καθαρισμό και τη συντήρηση τους, απεδείχθη καταστροφική για την αγροτική οικονομία και για την κτηνοτροφία.

Η τριπλοθεσίτης Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, Οικονομικής επιτροπής και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων, Κυρία Ζουρνατζιδου Κωνσταντίνα για το μόνο που ενδιαφέρθηκε μόλις ανέλαβε ήταν να προχωρήσει σε “ληστρικές” αυξήσεις σε βάρος των δημοτών στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΑ και για την αύξηση της προσωπικής της παχυλής…. αντιμισθίας, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για τη συντήρηση του υδατόπυργου Σελίνου.

Εάν διαθέτει έστω και ίχνος πολιτικής “τσίπας” θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί από τη θέση της Προέδρου της ΔΕΥΑ αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που της αναλογούν.

Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε το Δήμαρχο Αβδήρων κύριο Γιώργο Τσιτιρίδη να την απαλλάξει από τα καθήκοντά της μήπως και διασωθεί το κύρος, έστω και τώρα, της υπερχρεωμένης εταιρείας ΔΕΥΑ Αβδήρων.

Ζητούμε την άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες καθώς και την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ξάνθης για τυχόν ευθύνες των αρμοδίων.

Τσιτιρίδης: “Κατάντησαν ρεπόρτερ ψευδών ειδήσεων"

Ο υδατόπυργος του Σελίνου που κατέρρευσε πρόσφατα, είχε κατασκευαστεί πριν περίπου 40 χρόνια και είχε έντονες φθορές και διαβρώσεις στις κολόνες στήριξης από το 2010. Οι μηχανικοί της ΔΕΥΑΑ και του Δήμου Αβδήρων όσες φορές ζητήθηκε να παρέμβουν, υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι κολόνες στήριξης του υδατόπυργου.

Η Δημοτική μας αρχή έχει ετοιμάσει μελέτη για την κατασκευή νέου υδατόπυργου στον οικισμό Σελίνου και θα υποβληθεί για χρηματοδότηση άμεσα στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.  Αυτός είναι ο λόγος που και η πρώην Δημοτική  Αρχή του κ. Τσολακίδη δεν συντήρησε τον συγκεκριμένο υδατόπυργο. Όσο για τον  κ. Κριτσίνη τον ενημερώνουμε μιας και δεν το γνωρίζει, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αβδήρων δεν συμπεριλαμβάνονται κατασκευές και συντηρήσεις υδατόπυργων, παρά μόνο στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΑ που έχει και την αρμοδιότητα.

Ο οικισμός του Σελίνου υδροδοτήθηκε άμεσα από το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αβδήρων και η διακοπή υδροδότησης του οικισμού διήρκησε  για λίγες ώρες. Τέλος όσον αφορά την αμοιβή της προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων, αυτή καθορίστηκε ομόφωνα με την ψήφο σας κ. Κριτσίνη όπως προβλέπει η νομοθεσία, γι’ αυτό με όσα αναφέρετε στην ανακοίνωση σας ή είστε μικροπρεπής ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση για την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Όσον αφορά τις τελευταίες βροχοπτώσεις και τις καταστροφές που έγιναν στο Δήμο Αβδήρων, σας πληροφορούμε ότι δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή, δεν υπήρξαν πλημμύρες σε σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες, παρά μόνο υπήρξαν μεγάλες ποσότητες νερού σε χωράφια και ορισμένους δρόμους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από το 2015 έχει καθαρίσει και ανοίξει πολλά κανάλια και ρέματα και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες δημοτών στο Δήμο  Αβδήρων σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας. Όπως ψευδώς αναφέρετε στην ανακοίνωση του κ. Κριτσίνη, ο καθαρισμός καναλιών και ρεμάτων είναι ευθύνη της Περιφέρειας από το 2018. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος Αβδήρων κάθε χρόνο καθαρίζει μικρά κανάλια σε όλους τους οικισμούς του Δήμου με δικά του μηχανήματα και με μίσθωση μηχανημάτων έργων ιδιωτών. 

Δυστυχώς για τον κ. Κριτσίνη η ημιμάθεια που τον διακατέχει και το μένος του για την σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν τον βοηθάει για να ενημερώνει σωστά του δημότες του Δήμου Αβδήρων, οι οποίοι νιώθουν ασφαλείς με τη  διοίκηση και το Δήμαρχο Αβδήρων.

Κόντρα Τσιτιρίδη - Κριτσίνη για τον υδατόπυργο που κατέρρευσε στο Σέλινο

Νέα τοποθέτηση Κριτσίνη: 

Δυστυχώς για το δήμαρχο Αβδήρων κ Τσιτιρίδη οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε αποδυκνείουν τα όσα αναφέρουμε στο δελτίο τύπου που έχουμε εκδώσει.

Οι δημότες  που επλήγησαν ξέρουν πολύ καλά ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο.

Ζητούμε για  άλλη μια φορά την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Τοποθέτηση Βασίλη Τσολακίδη

To αφήγημα του κυρίου Τσιτιρίδη κατέρρευσε με τον υδατόπυργο του Σελίνου. Συνεχώς επί επτά χρόνια του θυμίζαμε τη λέξη, άγνωστη για αυτόν και όσους τον στηρίζουν, της ισόρροπης ανάπτυξης των οικισμών μας, όμως αυτός ακολουθούσε το δόγμα “Μόνο όπου με ψηφίζουν φτιάχνω έργα”. Στους υπόλοιπους οικισμούς μονάδα προεκλογικά πραγματοποιήθηκαν κάποια μικροέργα για να τους κοροϊδέψει και να τους υφαρπάξει την ψήφο τους. Τυχαίο, ο Πρόεδρος του Σελίνου για τρεις τετραετίες προέρχεται από την παράταξή μας; Το πρόβλημα παλιό, το επισηναμε πολλές φορές αλλά, όπως είπαμε, αδιαφορία πλήρης. Δικαιωθήκαμε από τα γεγονότα, καταψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα. Ελπίζουμε έστω και τώρα να καταλάβει και να αλλάξει ρότα για το καλό του τόπου μας.