Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: 1.588 κρούσματα στην Ξάνθη από την αρχή της πανδημίας

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: 1.588 κρούσματα στην Ξάνθη από την αρχή της πανδημίας

Σε 1.588 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στην ΠΕ Ξάνθης από τον Μάρτιο μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου.

Στην περιοχή εντοπίζονται δύο φάσεις, κατά τις οποίες καταγράφεται έξαρση της πανδημίας Covid-19. Πρόκειται για τους μήνες Μάρτιο – Ιούνιο, οπότε και εντοπίστηκαν 268 μολύνσεις ασθενών από τη νέα νόσο αλλά και τον Νοέμβριο με 1.012 κρούσματα. 
Αξίζει να σημειωθεί πως το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου η Ξάνθη κατέγραψε αρνητική πρωτιά σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, με αισθητή διαφορά σε σχέση με τις άλλες περιοχές. Ακολουθεί η Ροδόπη με 27 κρούσματα, την ίδια περίοδο αναφοράς, ο Έβρος με 13, η Καβάλα με 2 και η Δράμα με 1. 
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ωστόσο βρήκε την Ξάνθη στην τέταρτη θέση της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τη Δράμα να βρίσκεται στο κόκκινο με 2.000 κρούσματα τον Νοέμβριο. Ακολουθεί η Καβάλα με 1.204, ο Έβρος με 1.187 κρούσματα τον Νοέμβριο, η Ξάνθη με 1.012 και η Ροδόπη με 996. 
“Θα αναφέρουμε συνεχώς τις περιοχές που έχουν επιβαρυνθεί και οι οποίες σήμερα, και σύμφωνα με το επιδημιολογικό φορτίο των 14 τελευταίων ημερών, είναι  οι ακόλουθες 18 περιοχές, των οποίων όπως θα δείτε η σειρά έχει μεταβληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση βέβαια τα νέα στοιχεία. Οι περιοχές αυτές είναι η Πέλλα, η Δράμα, τα Γρεβενά, η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Φλώρινα, η Ημαθία, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Ξάνθη, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, ο Έβρος, οι Σέρρες και η Ροδόπη” σημείωσε κατά την πρόσφατη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πρακτικά πως όλη η Περιφέρεια ΑΜΘ παραμένει στις περιοχές με υψηλή επιδημιολογικό φορτίο. 
Αναλυτικά η πορεία του κορονοϊού στην Ξάνθη, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που εξασφάλισε και παρουσιάζει η ΕΡΑ Καβάλας, έχει ως εξής: 
  • Μάρτιος – Ιούνιος: 268
  • Ιούλιος: 40
  • Αύγουστος: 32
  • Σεπτέμβριος: 14
  • Οκτώβριος: 150 
  • Νοέμβριος: 1012
  • Δεκέμβριος: 72 (έως 1/12)
  • Σύνολο Μολύνσεων: 1.588
Δείτε αναλυτικά τις καθημερινές διακυμάνσεις των μολύνσεων, αλλά και τον Ημερήσιο Δείκτη Μολύνσεων του SARS-COV 2 ανά 10ήμερο σε αναλογία 100.000 πληθυσμού, τόσο σε Πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες στους παρακάτω πίνακες της ΕΡΑ Καβάλας* (μορφή αρχείου *pdf):
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα