Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα τη μέρα στην Ξάνθη κατά μέσο όρο

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα τη μέρα στην Ξάνθη κατά μέσο όρο


Κικίλιας: Η Ξάνθη στις 10 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων 

Στο “κόκκινο” συνεχίζει να βρίσκεται η Ξάνθη με την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τους ειδικούς να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες στην Ξάνθη καταγράφονται 25 νέα κρούσματα την ημέρα, ενώ η αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού είναι στα 24,28. Την ίδια στιγμή ο Έβρος παρουσιάζει μέσο όρο νέων κρουσμάτων 25,29 τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ για το ίδιο διάστημα ο μέσος όρος για τη Ροδόπη είναι 17,43. 

Σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ, η Καβάλα καταγράφει κατά μέσο όρο 18,71 νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες ενώ η Δράμα 8,86. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε ξεχωριστά στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση η οποία κρίνεται σοβαρή σε ό,τι έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το νομό Κοζάνης αλλά και με τη Δυτική Αττική με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία παρατηρούμε».

Επισημαίνοντας «την πολλή μεγάλη πίεση που δέχεται η Ευρώπη και τα μέτρα τα οποία έρχονται να πάρουν μια σειρά από χώρες για την αναχαίτιση του κορονοϊού» ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» υπογράμμισε, και γι αυτό «εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα