Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Lockdown: Πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Κοινοποίηση

Lockdown: Πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Το μήνυμα ότι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι πολύ διαφορετικές σε σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές ανέλυσαν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συνοπτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι τα εξής:

Δεν θα γίνουν ρεβεγιόν, ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές. Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μόνη «εξαίρεση», σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας είναι ότι την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα υπάρχει ως προς το εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα