Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά – Σενάρια για τοπικό lockdown και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά – Σενάρια για τοπικό lockdown και στην Ξάνθη

Έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό θα κάνει εκτάκτως σήμερα από το κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Η ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τα «καμπανάκια» των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, αλλά και την έντονη ανησυχία της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενισχύοντας τα σενάρια για τοπικά lockdown. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ ανέφεραν την Τετάρτη ότι οι λοιμωξιολόγοι θα εισηγηθούν απαγορευτικά τύπου Μαρτίου σε ορισμένες περιοχές της επικράτειας. 

Διαφήμιση: Πώς είναι να είσαι σούπερ ήρωας στην Ελλάδα αλλά να είσαι άνεργος; Ανακάλυψε τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Δράχμαν ΕΔΩ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κ. Χαρδαλιάς συμμετέχει στις ενημερώσεις Δευτέρα και Παρασκευή και στις τελευταία ενημέρωση απείχε λόγω ενός προβλήματος στις φωνητικές του χορδές.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή πιο σκληρού lockdown τον Ιανουάριο, ακόμα και αντίστοιχου με αυτό του Μαρτίου, άφησε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, καθώς όπως σημείωσε τον επόμενο μήνα αναμένεται μεγαλύτερη έκρηξη του ιού.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα