Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε και ο πρωθυπουργός

Κοινοποίηση

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε και ο πρωθυπουργός

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο «Αττικόν», παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας. 

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας ξεκίνησε σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι με την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα γιατί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε η κ. Καμπισιούλη για να περιγράψει τα συναισθήματά της.

«Πρόκειται για μια έντονα συμβολική κίνηση καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης από την αρχή της πανδημίας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρώτος άνθρωπος της χώρας που εμβολιάστηκε πριν από λίγο. 

Σχετικά με το πως έγινε η επιλογή της, ανέφερε πως είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, ωστόσο δε γνωρίζει με ποια κριτήρια επιλέχτηκε να έχει αυτή την τιμή.

Στις 13:30 εμβολιάστηκε και ο δεύτερος άνθρωπος στην Ελλάδα. Πρόκειτα για τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

skai.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα