Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέα αυστηρά μέτρα για Πρωτοχρονιά – Τι θα ισχύει από Τετάρτη

Κοινοποίηση

Νέα αυστηρά μέτρα για Πρωτοχρονιά - Τι θα ισχύει από Τετάρτη


Lockdown – Νέα μέτρα:
Ακόμα πιο αυστηρά θα είναι τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, με την εφαρμογή τους να γίνεται επί της ουσίας από αύριο, Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι την ημέρα του ρεβεγιόν, δηλαδή την Πέμπτη, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρχει χαλάρωση από τους πολίτες, με την αυστηρότητα στους ελέγχους να αρχίζει από την Τετάρτη.

Το βραδινό ρεβεγιόν για την αλλαγή του χρόνου, «συμπίπτει» με την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα είναι σε ισχύ μετά τις 22:00, όπως και κάθε μέρα, και θα διαφέρει από αυτό των Χριστουγέννων ως προς αυτό το κομμάτι.

Επί της ουσίας, στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (μέχρι 9 άτομα, από 2 οικογένειες), η… άφιξη στο σπίτι για την αλλαγή του χρόνου πρέπει να γίνει έως τις 22:00 και οι φιλοξενούμενοι να παραμείνουν τουλάχιστον έως τις 05:00.

Εξάλλου, όπως κάθε μέρα, ότι…κινείται μετά τις 22:00, θα σταματάει, με τις Αρχές να προχωρούν σε αυστηρούς ελέγχους.

Τι ισχύει με το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί (μέχρι και 7 Ιανουαρίου).

– Γιορτινό τραπέζι μέχρι εννέα άτομα, αποτελούμενα από δύο οικογένειες.

– Μετακίνηση σε φιλικό σπίτι με αποστολή SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

– Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

– Αναφορικά με τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Μαγιορκίνης για ρεβεγιόν:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη συμμετέχουν σε παρόμοιες συναντήσεις ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι. Εάν έχουμε συμπτώματα δεν συμμετέχουμε και απομονωνόμαστε. Φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατόν, στις γιαγιάδες, στους παππούδες, ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πάμε με μάσκα και κυρίως αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά.

Διατηρούμε ένα μικρό αριθμό ατόμων στις συναντήσεις, συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές, διατηρούμε την κοινωνική μας φούσκα. Κρατάμε τους κανόνες υγιεινής, αερίζουμε τους χώρους ή συναντιόμαστε σε ανοιχτούς χώρους».

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα