Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νοσοκομείο Ξάνθης: Έκκληση νοσηλεύτριας – “Αυτό που ζούμε δεν περιγράφεται” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

Νοσοκομείο Ξάνθης: Έκκληση νοσηλεύτριας – “Αυτό που ζούμε δεν περιγράφεται” (ΒΙΝΤΕΟ)

Απεγνωσμένη έκκληση για θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσω προσλήψεων και ενίσχυση του προσωπικού, απευθύνει η Δώρα Πλαστήρα, νοσηλεύτρια από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. 

“Είμαστε στο κόκκινο για δεύτερη φορά. Στην Ξάνθη σηκώσαμε ένα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στο πρώτο κύμα, αλλά αυτό που ζούμε τώρα δεν περιγράφεται. Καθημερινά νοσηλεύουμε γύρω στους 90-95 ασθενείς” εξηγεί η ίδια, μιλώντας στο Kontra Channel, για να προσθέσει πως “η πανδημία μας βρίσκει με ένα γερασμένο προσωπικό. Έχουμε ένα επικουρικό προσωπικό που καταβάλει τα μέγιστα, αλλά χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό με επάρκεια και εμπειρία. Έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, καλούνται να βρίσκονται παντού. Οι άνθρωπο έχουν γίνει λάστιχο”. 

Μάλιστα η κυρία Πλαστήρα, δίνει βάρος και στην ψυχολογική υποστήριξη που καλούνται να προσφέρουν οι νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό στους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο της πόλης. 

“Την επαγγελματική εξουθένωση τη ζούμε, αν συνεχιστεί για πολύ δεν θα αντέξουμε. Δεν είναι μόνο η νοσηλεία, πρέπει ψυχολογικά να στηρίξουμε αυτούς τους ασθενείς. Μπαίνουν μέσα, έχουν τον φόβο για το πως θα εξελιχθεί ο ιός και το κυριότερο είναι ότι δεν έχουν κανέναν, είναι απομονωμένοι και κοιτάζουν τον νοσηλευτή, που μόνο τα μάτια μας φαίνονται μέσα από αυτές τις σχολές” προσθέτει με νόημα η ίδια. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα