Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πώς να τραβήξω μια ωραία φωτογραφία για το Instagram

Κοινοποίηση

Πώς να τραβήξω μια ωραία φωτογραφία για το Instagram

Φωτογραφία για Instagram: Αυτά είναι μερικά tips για φωτογραφίες και βίντεο που αιχμαλωτίζουν το κοινό.

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο, με τους χρήστες να μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους.

Και τώρα με το lockdown, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει… φωτιά με τους χρήστες να δυσκολεύονται να αποχωρισθούν τη φορητή συσκευή τους προκειμένου να ελέγχουν διαρκώς τι ανεβαίνει από τους διαδικτυακούς τους φίλους. Τι είναι αυτό που κάνει πετυχημένη μια ανάρτηση όμως; 

Αρχικά, δώστε προσοχή στο μέγεθος φωτογραφίας για το Instagram και θυμηθείτε πως είναι τετράγωνη η δημοσίευση. Είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή σας έχει τύχει να τραβήξετε μια εξαιρετική φωτογραφία και όταν προσπαθήσετε να την ανεβάσετε να μην φαίνεται ολόκληρη αλλά «κομμένη».

Πώς να τραβήξω μια ωραία φωτογραφία για το Instagram

Επίσης, φροντίστε η κάμερα με την οποία αποθανατίζετε την όποια στιγμή σας να είναι καλή ώστε να είναι καλό και ικανοποιητικό το αποτέλεσμα στην ανάλυση στο τέλος. Για αυτό ας είναι σχετικά μεγάλη, στο σωστό μέγεθος. Εξάλλου, τα περισσότερα smartphones έχουν επιλογή για λήψη φωτογραφίας σε τετράγωνο καρέ, οπότε προτείνεται οι λήψεις να γίνονται με αυτό. 

Επιπλέον, μπορείτε να παίξετε με τα φίλτρα και ευτυχώς το Instagram προσφέρει μια πληθώρα μέσω των οποίων μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό που θέλετε και να αλλάξετε το στιλ της φωτογραφίας ή το ύφος. Μάλιστα, είναι συνετό να επιλέξετε το φίλτρο – υπογραφή σας, δηλαδή εκείνο που θα δίνει τον τόνο και το ύφος στο συνολικό προφίλ σας. Μπορεί να είναι παραδεισένιο, μπορεί να είναι vintage, μπορεί να είναι πιο σκοτεινό.

Πώς να τραβήξω μια ωραία φωτογραφία για το Instagram

Και σαφώς μην πάτε για… φωτογράφιση και σκεφτείτε πως με τη μία και μόνο λήψη θα έχετε το τέλειο κλικ, το ιδανικό που θα είναι για ανέβασμα. Αλλά πάρτε και ένα αξεσουάρ μαζί σας και ας είστε έτοιμοι να ποζάρετε στον φωτογραφικό φακό. Και παρότι η φωτογραφία μόνη της λέει αρκετά, μια καλή περιγραφή θα την απογειώσει σίγουρα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα