Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με απαγόρευση κυκλοφορίας, sms και μπλόκα παντού

Κοινοποίηση

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με απαγόρευση κυκλοφορίας, sms και μπλόκα παντού

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα και τα ρεβεγιόν θα εορταστούν όπως και τα Χριστούγεννα, με αυστηρούς περιορισμούς λόγω των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να είναι εντατικοί, ειδικά μετά τις 10 μ.μ. οπότε και ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας έως τις 5 π.μ.

«Ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», ανέφερε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας. 

Σημείωσε δε, ότι οι μετακινήσεις προς και από τα ρεβεγιόν γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με τον κωδικό “6”. Κεντρικοί άξονες, υπαίθριοι χώροι και πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τα σημεία όπου εστιάζονται οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά, στο πλαίσιο των ελέγχων. 

Σε ερώτηση αν η αστυνομία χτυπάει κουδούνια, ο κ. Χρονόπουλος επανέλαβε ότι η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να μπει σε σπίτι μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ υπενθύμισε ότι έγιναν πάνω από 10 συλλήψεις τα Χριστούγεννα από καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Τα μέτρα που θα ισχύσουν σήμερα και αύριο, μεταξύ άλλων, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, μετακινήσεις με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, και σύσταση για έως 9 άτομα από δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι.

Ειδικότερα, για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί όπως και τα Χριστούγεννα ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός στα σπίτια.

Παράλληλα, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ και οι πιστοί θα βρεθούν στις εκκλησίες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού

Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο νομό. Παρά ταύτα, προβλέπονται συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Οι 6 εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)
enikos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα