Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σαφάρι ελέγχων για SMS και μάσκες στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Σαφάρι ελέγχων για SMS και μάσκες στην Ξάνθη

Σε ένα σαφάρι ελέγχων για την επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού που είναι σε ισχύ επιδόθηκαν το πρωί του Σαββάτου Αστυνομικοί στην Ξάνθη. 

Προσωπικό της Αστυνομίας προχώρησε ενδελεχή έλεγχο όλων των διερχόμενων οχημάτων επί της οδού Δημοκρίτου, στην ανατολική είσοδο της πόλης κοντά στα ΚΤΕΛ, ζητώντας από τους οδηγούς να δικαιολογήσουν τις μετακινήσεις του επιδεικνύοντας sms ή έντυπες βεβαιώσεις. 

Ελέγχους διενεργούσαν και στους πεζούς, ενώ την ίδια στιγμή δυνάμεις της Αστυνομίας προχωρούσαν σε ελέγχους και στο κέντρο της πόλης, βεβαιώνοντας πρόστιμα και παραβάσεις σε όσους δεν φορούσαν μάσκες ή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις μετακινήσεις τους. 

Επεισοδιακό πρόστιμο σε κατ’ οίκον πάρτι 

Λίγες ώρες πριν οι Αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψη τριών νέων που πραγματοποιούσαν πάρτι σε σπίτι στην Ξάνθη. 

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην Αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας με τους Αστυνομικούς να σπεύδουν στο σπίτι που πραγματοποιούταν το πάρτι για να ελέγξουν το συμβάν. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία διαπιστώθηκε ιδιωτική συνάθροιση στην οικία του ενός εκ των τριών συλληφθέντων ενώ οι άλλοι δύο εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, καθώς επίσης ο ένας αρνήθηκε τον έλεγχο και ο δεύτερος με τη χρήση βίας επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψη. 

Στον ιδιοκτήτη της οικίας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους άλλους συλληφθέντες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σαφάρι ελέγχων για SMS και μάσκες στην Ξάνθη

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα