Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε lockdown τα Χριστούγεννα στην Ξάνθη – Μουδιασμένος ο κόσμος

Κοινοποίηση

Σε lockdown τα Χριστούγεννα στην Ξάνθη - Μουδιασμένος ο κόσμος

 

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες που καταγράφονται στην Ξάνθη φέτος, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. 

Με το λιανικό εμπόριο να έχει κατεβάσει ρολά, και να παραμένει άγνωστο το πότε θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, και τα Χριστουγεννιάτικα είδη που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ να έχουν τεθεί σε καθεστώς… καραντίνας, καθώς απαγορεύεται προσωρινά η πώλησή τους, οι καταναλωτές αρκούνται στο να “βλέπουν χωρίς να αγγίζουν”. 

Γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ήδη γεμίσει τα ράφια τους με διάφορα Χριστουγεννιάτικα είδη, όπως δέντρα, λαμπάκια, στολίδια, παιχνίδια και είδη δώρων, ελπίζοντας πως σύντομα θα τους επιτραπεί η διάθεσή τους προς το καταναλωτικό κοινό. Προς το παρόν έχουν τοποθετήσει προειδοποιητικές λωρίδες στα ράφια, ή έχουν σκεπάσει τα προϊόντα, ώστε οι καταναλωτές να μην τα πλησιάζουν. 

Την ίδια στιγμή από την πλευρά τους οι καταναλωτές, που συνήθως τέτοια εποχή ξεχύνονταν στην αγορά για να προετοιμαστούν για τις εορταστικές τους αγορές, είτε διατηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας την πολυπόθητη επανεκκίνηση των καταστημάτων, είτε καταφεύγουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις τηλεφωνικές παραγγελίες, αγοράζοντας χριστουγεννιάτικα δέντρα μέσω… delivery! 

Φυσικά το εορταστικό κλίμα λείπει από τους δρόμους της πόλης καθώς και η διάθεση των πολιτών, ενώ ο Δήμος Ξάνθης ξεκίνησε τις εργασίες στολισμού των κεντρικών δρόμων, προσπάθεια που δεν φαίνεται να αλλάζει ωστόσο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην τοπική οικονομία ούτε στο ελάχιστο. 

Άλλωστε όπως επισημαίνουν επαγγελματίες της αγοράς δεν λείπει απλώς η διάθεση αλλά παραμένει αβέβαιο το μέλλον των καταστημάτων τους, το εάν θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν οικονομικά μετά την επανεκκίνηση της αγοράς και να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.  

Σε lockdown τα Χριστούγεννα στην Ξάνθη - Μουδιασμένος ο κόσμος

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα