Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Σοβαρές αντιδράσεις στην Ξάνθη από εμπόρους για το click away

Κοινοποίηση

Σοβαρές αντιδράσεις στην Ξάνθη από εμπόρους για το click away

Οι πρώτες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης για την εφαρμογή του μέτρου του click away καταγράφονται στην περιοχή. 

Στο άκουσμα της είδησης πως το λιανικό εμπόριο θα παραμείνει με κατεβασμένα ρολά για αρκετό καιρό ακόμη και θα μπορεί να εξυπηρετεί μόνο μέσω ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών παραγγελιών, αρκετοί ήταν οι επιχειρηματίες της Ξάνθης που εξέφρασαν δημόσια την οργή τους, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα άδικο μέτρο. 

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Νίκου Γρηγοριάδη, μέλους του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, ο οποίος παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικριτικός και καυστικός για το μέτρο του click away. 

“Δηλαδή ανοίξαμε τα ελάχιστα εποχιακά ουσιαστικά για να αβαντάρουμε τα μάρκετ, ανοίγουμε τα βιβλιοπωλεία που πουλάνε παιχνίδια τα πιο πολλά τουλάχιστον με φυσική παρουσία και τα καταστήματα παιχνιδιών όπως και η υπόλοιπη λιανική θα δουλέψει click away με απειλή εξόντωσης άμα βάλουν πελάτη μέσα. Στα μάρκετ που πουλάνε παιχνίδια τι θα γίνει, θα τα πουλάνε με φυσική παρουσία φαντάζομαι” αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος. 

Κάποιοι προετοιμάζονται 

Την ίδια στιγμή ωστόσο δεν είναι και λίγοι οι επιχειρηματίες της περιοχής, που με βλέποντας άλλη προοπτική να διαφαίνεται εμπρός τους, ενημερώνουν ήδη το καταναλωτικό κοινό πως από βδομάδα θα εξυπηρετούν μέσω click away. 

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές διαδικτυακά και τηλεφωνικά ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να επισκεφθούν το κατάστημα για να παραλάβουν την παραγγελία τους, χωρίς ωστόσο να τους επιτρέπεται η είσοδος μέσα σε αυτό. 

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι για τη μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται χρήση του κωδικού 2 στο 13033 ή μέσω της συμπλήρωσης σχετικής βεβαίωσης, ενώ θα πρέπει να έχει προηγηθεί ραντεβού με το κατάστημα. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα