Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα όρια της εξαθλίωσης οι μικροπωλητές του παζαριού στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Στα όρια της εξαθλίωσης οι μικροπωλητές του παζαριού στην Ξάνθη


Αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, έχουν συρρικνωθεί στο μηδέν το εισόδημά τους και απευθύνουν κραυγή αγωνίας 

“Αναγκάστηκα να πουλήσω το αμάξι μου 1.000 ευρώ για να πάρω χρήματα να τα βγάλω πέρα” λέει μικροπωλητής 

Σε κατάσταση ένδειας έχουν περιέλθει οι μικροπωλητές από το παζάρι της Ξάνθης με το εισόδημά τους να έχει συρρικνωθεί στο… απόλυτο μηδέν και τους ίδιους να παλεύουν κυριολεκτικά για να καλύψουν τα βασικά βιοποριστικά τους έξοδα. 

Πρόκειται για έναν κλάδο άλλωστε που έχει “χτυπηθεί” βάναυσα από την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ οι μικροπωλητές της Ξάνθης έχουν κληθεί συνολικά τρεις φορές να κατεβάσουν ρολά με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή οικονομική κατάσταση. 

“Εμείς μείναμε παρά πολύ καιρό κλειστοί. Την ώρα που το λιανεμπόριο είχε ανοίξει εμείς δεν λειτουργούσαμε στην Ξάνθη με αποτέλεσμα να μπαίνουμε μέσα. Μας είχαν τάξει μια αποζημίωση ειδικού σκοπού για αυτό το διάστημα της πρώτης καραντίνας και ακόμη δεν έχουμε λάβει τίποτα” εξηγεί μικροπωλητής από το παζάρι της Ξάνθης στο XanthiNea.gr, τονίζοντας πως “ούτε στην επιστρεπτέα προκαταβολή μπορούμε να μπούμε, αφού υπάρχουν όροι που δεν τους πληρούμε ακριβώς επειδή ήμασταν τόσο καιρό κλειστοί”. 

Μάλιστα ο ίδιος διευκρινίζει πως “η κατάστασή μας είναι πιο άθλια και από άθλια. Αναγκάστηκα να πουλήσω το αμάξι μου 1.000 ευρώ για να πάρω χρήματα να τα βγάλω πέρα. Στην πρώτη καραντίνα έπαθα ζημιά 2.500 ευρώ, γιατί το εμπόρευμα που είχα αγοράσει ήταν ρούχα ανοιξιάτικα και αυτά δεν μπόρεσα να τα πουλήσω επειδή κλείσαμε”.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Μικροπωλητών Ξάνθης, Ηλίας Συμεών, χαρακτήρισε ως δραματική την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνάδελφοί του, επισημαίνοντας μάλιστα πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού που τους είχαν υποσχεθεί έμεινε μόνο στη σφαίρα των υποσχέσεων. 

Οι μικροπωλητές της Ξάνθης, κυρίως αυτοί που ασχολούνται με τα βιομηχανικά είδη (ρούχα, παπούτσια, είδη σπιτιού κα), τονίζουν πως ο κλάδος τους έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα με αποτέλεσμα πλέον να τίθεται θέμα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ενώ ζητούν την άμεση στήριξη της πολιτείας από την οποία αναμένουν να φανεί συνεπής προς τις δεσμεύσεις της. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα