Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Ξάνθη ο Χρυσοχοΐδης – “Σε οριακή κατάσταση το Νοσοκομείο”

Κοινοποίηση

Στην Ξάνθη ο  Χρυσοχοΐδης – “Σε οριακή κατάσταση το Νοσοκομείο”

«Πρέπει να γίνουμε αποτρεπτικοί, να βάλουμε φραγμό και φρένο στην πανδημία με τις δράσεις μας ταυτόχρονα με την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη», είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Ξάνθη, την οποία επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της περιοχής του Εχίνου που δοκιμάστηκε πολύ στην πρώτη φάση της πανδημίας και σήμερα δεν έχει ούτε ένα κρούσμα λέγοντας ότι «όλη η Ξάνθη είναι μια πρώτη γραμμή στα σύνορα. Ας γίνει αυτό παράδειγμα και στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας». 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, η Επόπτρια Κινητών Μονάδων ΕΟΔΥ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο Πρόεδρος  του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ανακοίνωσε την απόφαση της ενίσχυσης της κοινής προσπάθειας που καταβάλουν όλοι οι φορείς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της πανδημίας με την εντατικοποίηση των ελέγχων από όλους τους φορείς ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και αυτή η δεύτερη φάση της πανδημίας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με τη σημαντική συμβολή της εκκλησίας στα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

«Βρίσκομαι σήμερα στην Ξάνθη, γιατί υπάρχει ανάγκη. Γιατί ανησυχούμε πολύ με την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή. Μια περιοχή που βασανίστηκε και δοκιμάστηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας. Είμαστε σε μια οριακή κατάσταση σε ότι αφορά στις αντοχές του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Ελπίζω, εύχομαι και θα παλέψουμε, ούτως ώστε αυτή η οριακή κατάσταση να μετατραπεί σε καλή, ανεκτή και ελεγχόμενη.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί αποφασίσαμε μια σειρά από μέτρα και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους, τις εξαίρετες υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας, τον ΕΟΔΥ, που εργάζονται νυχθημερόν. Αποφασίσαμε  την πραγματοποίηση περισσότερων ελέγχων covid όχι μόνο από τον ΕΟΔΥ, αλλά και από άλλους φορείς, όπως την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία, την Περιφέρεια, τους Δήμους, ώστε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού να ελέγχονται διαρκώς.

Θα σας θυμίσω στην πρώτη φάση της πανδημίας την περιοχή του Εχίνου που βασανίστηκε και δοκιμάστηκε πολύ. Όμως η φάση αυτή πέρασε και σήμερα ο Εχίνος μια περιοχή με περίπου 1.000 κατοίκους  με σχεδόν καθόλου κρούσματα. Το παράδειγμα του Εχίνου, τώρα το χρειάζεται όλη η Ξάνθη. Αποτελεί μήνυμα για όλους μας. Σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε αποτρεπτικοί, να βάλουμε φραγμό και φρένο στην πανδημία με τις δράσεις μας ταυτόχρονα με την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη.

Σε λίγο θα επισκεφθώ και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη να συζητήσω μαζί του για τη συμβολή της Εκκλησίας στον κοινό αγώνα για τον περιορισμό του κορονοϊού και το πώς θα συνεχίσει να μας βοηθά και τις επόμενες μέρες των εορτών.

 Όλη η Ξάνθη είναι μια πρώτη γραμμή στα σύνορα. Ας γίνει αυτό παράδειγμα και στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι τόσους μήνες, γεμάτοι αυταπάρνηση αγωνίζονται για να σώζουν ζωές. Ευχαριστώ και την Αστυνομία για ακόμη μια φορά. Βρίσκονται στους δρόμους από τον Μάρτιο, στη συνοριογραμμή για μήνες, πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δεν είναι μόνο η αστυνομία των ελέγχων. Είναι οι άνθρωποι της συνδρομής, λύνουν καθημερινά θέματα, άοκνα και  αγόγγυστα. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου και τους επαινώ για την αυτοθυσία τους.

Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια γιατί εδώ υπάρχει σύμπνοια και ηγεσία. Άνθρωποι που έχουν μάθει να παλεύουν και να νικούν. Ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές.»

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα