Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παραμένει στο κόκκινο η Ξάνθη – Σχεδόν 200 κρούσματα σε 5 μέρες!

Κοινοποίηση

Παραμένει στο κόκκινο η Ξάνθη – Σχεδόν 200 κρούσματα σε 5 μέρες!


Στο “κόκκινο” φαίνεται πως παραμένει η ΠΕ Ξάνθης με την εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή να βρίσκεται σε συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό. 

Την Παρασκευή ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Ξάνθη συμπεριλαμβάνεται στις έξι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας, ενώ από εκείνη την ημέρα μέχρι και την Τρίτη, ανακοινώθηκαν σχεδόν 200 νέα κρούσματα Covid-19 σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. 

Πιο συγκεκριμένα από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη, η περιοχή κατέγραψε συνολικά 193 νέα κρούσματα κορονοϊού, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για διασπορά του κορονοϊού από την Ξάνθη προς το χωρία, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, ενώ πραγματοποιήθηκε και διαδικτυακή σύσκεψη με φορείς της περιοχής ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων μέτρων, εάν απαιτηθεί. 

Άλλωστε ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να τηρούν τα μέτρα, καθώς όπως τόνισε σε περίπτωση που ο κορονοϊός δεν υποχωρήσει θα ληφθούν νέα πιο αυστηρά μέτρα και στην περιοχή. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται σχεδόν σε καθημερινή βάση θάνατοι στην Ξάνθη ασθενών που έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό, γεγονός που φαίνεται να προκαλεί επιπλέον ανησυχία. 

Χαρδαλιάς για Ξάνθη: Εάν δεν πέσουν τα κρούσματα, έρχονται μέτρα

Την ανάγκη για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ξάνθη, και σε άλλες πέντε περιοχές, προς αποφυγή εφαρμογής νέων – πιο αυστηρών – μέτρων, τόνισε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. 

Κατά την πρόσφατη ενημέρωση για την εξάπλωση του ιού στην χώρα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο ίδιος τόνισε πως η Ξάνθη βρίσκεται στις κόκκινες περιοχές και πως παρατηρείται διάδοση του ιού στα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας. 

Χαρδαλιάς για Ξάνθη: Εάν δεν πέσουν τα κρούσματα, έρχονται μέτρα


“Να σημειωθεί επίσης ότι, ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές, παρατηρείται μετατόπιση των επιδημιολογικών clusters από τα αστικά τους κέντρα προς τα χωριά. Κάνουμε έκκληση, λοιπόν, στους κατοίκους τόσο των πόλεων, όσο και των χωριών της Ξάνθης, της Δράμας, της Πέλλας, της Φλώρινας, της Πιερίας και της Ημαθίας, για πιστή τήρηση των μέτρων και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης”
σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως “τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά για την έκβαση της προσπάθειάς μας και πρέπει να αποτραπεί η οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά του ιού και προφανώς και οποιαδήποτε περαιτέρω αυστηροποίηση των ήδη υφιστάμενων μέτρων”. 

Στις 6 κόκκινες περιοχές η Ξάνθη 

“Ανάμεσα στις περιοχές που μας δημιουργούν έναν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 7 ημέρες, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας” δήλωσε ο κύριος Χαρδαλιάς, ενώ είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς  για την αποτίμηση της μέχρι σήμερα κατάστασης και την επικαιροποίηση του σχεδιασμού των ενεργειών μας ,με στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού. 

“Σε αυτές τις περιοχές, το επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων  7 ημερών δεν υποχωρεί, με αποτέλεσμα οι 6 αυτές Περιφερειακές Ενότητες να βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις ανάμεσα στις περιοχές που μας απασχολούν, με σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων σε σχέση με τις άλλες περιοχές που δείχνουν έστω μικρή υποχώρηση” συμπλήρωσε ο ίδιος. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα