Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο “τραπέζι” το πιο σκληρό lockdown και για την Ξάνθη

Κοινοποίηση

Στο “τραπέζι” το πιο σκληρό lockdown και για την Ξάνθη

Πιθανό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής νέων ακόμη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε περιοχές όπως η Ξάνθη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

“Πρέπει να πω ότι βλέπουμε περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας” σημείωσε ο ίδιος, το απόγευμα της Τετάρτης κατά την επίσημη ενημέρωση για την εξάπλωση του Covid-19, για να προσθέσει πως “θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων που κάνουν οι συμπολίτες μας. Και για αυτό, εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν”. 
Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους αυτών των περιοχών τόνισε πως “θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά τους συμπολίτες μας ειδικά αυτούς στις επιβαρυμένες περιοχές που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών και δεν βοηθούν έτσι ώστε με υπευθυνότητα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και επιβαρύνουν και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και άρα αναλόγως τι μέτρα θα πρέπει να προστεθούν στις ανάλογες περιοχές”. 

25 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο 

Στο “κόκκινο” συνεχίζει να βρίσκεται η Ξάνθη με την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τους ειδικούς να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου. 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες στην Ξάνθη καταγράφονται 25 νέα κρούσματα την ημέρα, ενώ η αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού είναι στα 24,28. Την ίδια στιγμή ο Έβρος παρουσιάζει μέσο όρο νέων κρουσμάτων 25,29 τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ για το ίδιο διάστημα ο μέσος όρος για τη Ροδόπη είναι 17,43. 
Σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ, η Καβάλα καταγράφει κατά μέσο όρο 18,71 νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες ενώ η Δράμα 8,86. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα