Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: “Έχουν σχέδιο…”

Κοινοποίηση

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: “Έχουν σχέδιο…”

Η  κυβέρνηση ούτε καν προσπάθησε  να περισώσει κάτι από τη χριστουγεννιάτικη αγορά, με το click away, ξέροντας εκ των προτέρων ότι μόνο οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία. Ήταν εξ αρχής καταδικασμένη αλλά όπως φαίνεται και καλά σχεδιασμένη.

Ασφαλές άνοιγμα της  αγοράς θα μπορούσε να υπάρξει μόνο αν η διάδοση της πανδημίας παρέμενε υπό έλεγχο μετά το πρώτο lockdown: είχαν στηρίξει τη Δημόσια Υγεία, είχαν περιορίσει τον έλεγχο του τουρισμού το καλοκαίρι, είχαν κάνει τα απαραίτητα τεστ, στοχευμένα και παντού, είχαν ανοίξει τα σχολεία με σχέδιο και μικρότερα τμήματα και βέβαια είχαν στηρίξει τους εργαζόμενους, ώστε σήμερα να είχαν κάποια χρήματα να ξοδέψουν.
Η κυβέρνηση είχε ελάχιστα κρούσματα Covid να διαχειριστεί πριν προχωρήσει ανέμελα, σε όλες τις “άσκοπες” ενέργειες που έκανε. Απέτυχε στα πάντα.
Μόνο οι επιχειρηματίες της Υγείας, τα πετσωμένα ΜΜΕ και κάτι προμηθευτές των απευθείας αναθέσεων, έχουν λόγο να χαίρονται και να τρίβουν τα χέρια τους. Όπως και κυβερνητικοί επιτελείς με κραυγαλέα ποσά, που έδωσαν σε εταιρίες(ημετέρων) 4 ημερών, με κορυφαία τη Γ.Γ. αντιεγκληματικής πολιτικής, ύψους 1.700.000 ευρώ!
Οι συγκρίσεις με μέτρα άλλων κρατών είναι τουλάχιστον ατυχείς, όταν στην Ευρώπη ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας, στηρίχθηκαν άμεσα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, με μη επιστρεπτέες εισφορές και επιδόματα.
Εδώ τα μέτρα αυτού του είδους είναι απολύτως ανεπαρκή και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση δεν θέλει να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή, γιατί αυτή επιδιώκει. Τη χρησιμοποιεί ως ευκαιρία για ριζικές αναδιαρθρώσεις, προς όφελος των ισχυρών της αγοράς, που είναι και οι βασικοί της χορηγοί.
Η διάλυση της κοινωνίας είναι η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το σημαντικό τώρα είναι να δούμε την αντίδραση της ίδιας της κοινωνίας. 
Γιώργος Χατζηθεοδώρου                                                                          
Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης – ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα