Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Μεικτά κλιμάκια και αυξημένοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στη Θράκη

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Μεικτά κλιμάκια και αυξημένοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στη Θράκη


Η εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Θράκη αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κομοτηνή. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ καθώς και φορείς που εμπλέκονται στον έλεγχο τήρησης των μέτρων ενάντια στην πανδημία στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Μάλιστα παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την πορεία των ελέγχων σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη και αποφασίστηκε η δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τους Δήμους, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Αστυνομία. 

Κορονοϊός: Μεικτά κλιμάκια και αυξημένοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στη Θράκη

Παράλληλα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εντατικών ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες και επιχειρήσεις καθώς και η πραγματοποίηση τακτικών συσκέψεων στην Περιφέρεια από τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη, όπου θα γίνεται συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης και προσαρμογή της τακτικής των ελέγχων ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν, σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος του έτους.

Η σύσκεψη στην Κομοτηνή ήταν μία από τις τρεις που πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην Περιφέρεια ΑΜΘ το διήμερο 1-2 Δεκεμβρίου. Την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Δράμα, ενώ, αμέσως μετά τη σύσκεψη της Κομοτηνής ακολούθησε αυτή της Καβάλας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα