Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Βγήκε από το «κόκκινο» η Ξάνθη – Παραμένουν Έβρος και Ροδόπη

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Βγήκε από το «κόκκινο» η Ξάνθη – Παραμένουν Έβρος και Ροδόπη

Εκτός των «κόκκινων» περιοχών της χώρας στις οποίες εντοπίζονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα κορονοϊού βρίσκεται η Ξάνθη, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. 

Παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη βρισκόταν σχεδόν συνέχεια στις σχετικές λίστες με τις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, φαίνεται πως ο ιός σταδιακά υποχωρεί παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να παραμένει αισθητός στην περιοχή. 

Όπως έγινε γνωστό κατά την απογευματινή ενημέρωση της Τρίτης, ο Έβρος και η Ροδόπη, αντιθέτως, συγκαταλέγονται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα. 

«Αναλογιζόμενοι το πόσο μας επηρέασε η πανδημία πρώτα από όλα συμπονούμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και τους οικείους τους. Αλλά όλοι κάτι έχασαν. Όλες οι ηλικιακές ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα. Μέχρι που πια μπορούμε να ελπίζουμε καθώς έχουμε το εμβόλιο», σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Μάλιστα η ίδια τόνισε πως δεν χωράει εφησυχασμός καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας δείχνουν ότι ακόμα υπάρχει επιβάρυνση στην επικράτεια. Επίσης τα νοσοκομεία νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης παραμένει υψηλή και συγκεκριμένα 91 %. Έχουμε πάνω από 8.000 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 2.000 εξ αυτών να βρίσκονται στην Αττική και πάνω από 1.500 στην Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας ακόμη πως Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Έβρος βρίσκονται στο «κόκκινο».

20 νέα κρούσματα στην Ξάνθη – Τι έδειξαν τα rapid test

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορονοϊού για την ΠΕ Ξάνθης ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ αναλυτικά η κατανομή των νέων μολύνσεων έχει ως εξής: 

  • ΔΡΑΜΑ 9
  • ΚΑΒΑΛΑΣ 23
  • ΕΒΡΟΥ 37
  • ΘΑΣΟΥ 4
  • ΞΑΝΘΗΣ 20
  • ΡΟΔΟΠΗΣ 30

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 123 rapid test στην Ξάνθη και προέκυψαν 5 θετικά (4,07%). Αφορούν σε 2 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 53 έτη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα