Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Στα κάγκελα αγρότες και κτηνοτρόφοι για το “ψαλίδισμα” στις ενισχύσεις

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Στα κάγκελα αγρότες και κτηνοτρόφοι για το “ψαλίδισμα” στις ενισχύσεις

Με την… όρεξη φαίνεται πως έμειναν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Ξάνθη που είδαν το απόγευμα της Παρασκευής να πιστώνονται μεν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί τις ενισχύσεις που ανέμεναν, τα χρήματα ωστόσο που έλαβαν ήταν λιγότερα απ’ όσα έπρεπε. 

Όπως καταγγέλλουν στο XanthiNea.gr, αντί να τους καταβληθεί το 30% της βασικής ενίσχυσης,  η προκαταβολή 70% της οποίας είχε πληρωθεί τον Οκτώβριο, είδαν στους λογαριασμούς τους να μπαίνει ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 20%. 

Αντίστοιχα και με λεγόμενο «πρασίνισμα» που περίμεναν, έλαβαν το 95% των χρημάτων και όχι όλο το ποσό. 

Μάλιστα μετά από τις προσπάθειες να λάβουν απαντήσεις σχετικά με το τι είχε συμβεί, πληροφορήθηκαν πως θα γίνει νέα καταβολή χρημάτων για τη βασική ενίσχυση την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο και πάλι δεν φαίνεται πως θα λάβουν όλα τα τους τα χρήματα αλλά μόνο το 7% από το 10% που υπολείπεται και τα υπόλοιπα θα μπουν είτε τον Φεβρουάριο είτε ακόμη και το καλοκαίρι. 

Αντίστοιχα, και το υπόλοιπο 5% από το «πρασίνισμα» φαίνεται πως θα καταβληθεί επίσης είτε τον Φεβρουάριο είτε τον Ιούνιο. 

Όπως τονίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και εκφράζουν την αγανάκτησή τους καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για μια τέτοια εξέλιξη ούτε για τμηματικές καταβολές χρημάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί παραγωγοί μάλιστα βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού, καθώς έλαβαν 3.000 και 4.000 ευρώ λιγότερα από όσα περίμεναν. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα