Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Καλύτερη η εικόνα στο Νοσοκομείο με τον κορονοϊό – Εμβόλια μετά τις 04/01

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Καλύτερη η εικόνα στο Νοσοκομείο με τον κορονοϊό – Εμβόλια μετά τις 04/01

Στην κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης αλλά και τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού που αναμένεται να ξεκινήσουν στην περιοχή μετά τις 04/01 αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Γιώργος Γεωργίου. 

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ο ίδιος χαρακτήρισε «σαφώς καλύτερη» την εικόνα του Νοσοκομείου σχετικά με τον κορονοϊό και ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στην Ξάνθη θα ξεκινήσουν στις 4 Ιανουαρίου.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι μέσα στις γιορτές έχουν μειωθεί σημαντικά τα περιστατικά, ενώ έχουν αποσυμφορηθεί και οι πτέρυγες Covid-19, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα ήταν πλήρεις.

«Νοσηλεύονται κάτω από 40 ασθενείς», γεγονός, το οποίο βοηθά και το προσωπικό να «πάρει μια ανάσα», όπως είπε. «Είχαμε περάσει κάποιες πολύ δύσκολες φάσεις», υπενθύμισε, με δεδομένο ότι πριν από μόλις 10 μέρες, όλες οι κλίνες του Nοσοκομείου ήταν γεμάτες και στη ΜΕΘ δεν υπήρχε κρεβάτι για περισσότερο από μία ώρα, ενώ σε αυτή τη χρονική συγκυρία έχουν αδειάσει δύο κρεβάτια.

Ξάνθη – Εμβόλια: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί υγειονομικών 

Ο ίδιος ανήγγειλε πως στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει όλες οι εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων, ώστε να γίνει η διαδικασία με απόλυτη ασφάλεια.

Ξάνθη: Καλύτερη η εικόνα στο Νοσοκομείο με τον κορονοϊό – Εμβόλια μετά τις 04/01

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως δεν είναι γνωστό εάν τελικά, αυτό το Εμβολιαστικό Κέντρο που δημιουργείται εντός του Νοσοκομείου πρόκειται να εξυπηρετήσει και τους πολίτες, στη συνέχεια.

Αναφορικά με τη στάση που κρατά το υγειονομικό προσωπικό απέναντι στον εμβολιασμό, σχολίασε πως δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Η λίστα που έχει καταρτιστεί βρίσκεται στο 60% της συμμετοχής.

Τις επόμενες, μέρες, όπως σημείωσε, πρόκειται να γίνει μια ενημέρωση στο προσωπικό για το εμβόλιο ώστε να συζητηθούν όλα τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

«Εκ των πραγμάτων είναι απαραίτητο να κάνουμε το εμβόλιο. Πρέπει να αφήσουμε τους ενδοιασμούς γιατί πέρα από ιατρικούς λόγους πρέπει να δουλέψει η οικονομία και η κοινωνία», τόνισε ο γιατρός και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πως θα μπορούσαμε να πορευτούμε τον επόμενο καιρό, χωρίς το εμβόλιο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε, παρά να προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε».

Πάντως, όπως υπογράμμισε, παρά τους εμβολιασμούς, οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας απαρέγκλιτα.

Με πληροφορίες από Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης – radio899.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα