Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Σε απόγνωση οι μικροπωλητές – “Θα πεθάνουμε από την πείνα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Σε απόγνωση οι μικροπωλητές – “Θα πεθάνουμε από την πείνα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση οικονομικής ένδειας έχουν περιέλθει οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών που διέθεταν τα προϊόντα τους στο παζάρι της Ξάνθης. 

Το πρωί της Πέμπτης, με την απόγνωση και την οργή να ξεχειλίζουν, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εμπορίου που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο παζάρι της Ξάνθης, για να διαδηλώσουν ειρηνικά εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το γεγονός πως παραμένουν “κλειστοί” και δεν έχουν καμία ουσιαστική οικονομική στήριξη από την πολιτεία. 

“Δεν είμαστε ζητιάνοι, τη δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε. Δείτε εδώ τον κόσμο, έχουν οικογένειες και πεινάνε. Θα πεθάνουμε από την πείνα και όχι από τον κορονοϊό” σημείωσε ο Θεoλόγης Κολτσοπαίδης, Πρόεδρος Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, για να προσθέσει πως “έχουμε τα αμάξια μας γεμάτα με προϊόντα. Ή θα τα κάψουμε ή θα τα πετάξουμε. Δεν μπορούν να μας εμπαίζουν. Μας κατάντησαν ζητιάνους, φτάνει πια. Είπαν θα μας δώσουν 800 ευρώ, που είναι; Με ποιο δικαίωμα εμένα με ξεφτιλίζουν που δεν έχω ούτε ένα ευρώ στην τσέπη. Κορονοϊό έχουν τα ρούχα και τα παπούτσια;”. 

Υπενθυμίζεται πως εδώ και σχεδόν δύο μήνες οι μικροπωλητές που διαθέτουν βιομηχανικά είδη (όπως ρούχα, παπούτσια, οικιακά είδη κα.) έχουν απομακρυνθεί από το παζάρι και σε αυτό συμμετέχουν μόνο οι πωλητές τις λαϊκής με φρούτα και λαχανικά. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα